Heilige seks in de praktijk

Dit gaat over de Kunst van het Beminnen. Het is een levendige beschrijving van een eindeloos liefdesspel, dat voor beiden opwindend en bevredigend is. op alle lagen, tot en met de ziel aan toe. Opgeschreven vanuit het perspectief van de man. Doe je voordeel ermee! Haal eruit wat voor jou interessant is.

Alles wat wij in de cursus hebben behandeld, komt hier samen...

Voordat je over kunt gaan tot liefdevolle actie, moet eerst alles perfect zijn. De kans op verstoringen moet minimaal zijn. Dat is heel belangrijk. Anders schieten jullie op het verkeerde moment uit de juiste mood. Boem! Weg magie, weg zevende hemel.

Geen haast, geen herrie, geen troep, geen kou, geen tocht, geen telefoon. Kortom: geen afleiding. Wel veel tijd, een nette ruimte, een fris lijf, meditatieve muziek, kaarsjes, druiven, water, etc.

Wees rustig. Adem in, adem uit. Je hebt geen haast. Neem de tijd om te ontspannen. Heb je moeite om in rust en vertrouwen te zakken, benoem het dan. Stop het niet krampachtig weg. Zo geef je haar ook de gelegenheid om zenuwen te benoemen en te lozen. Dat kan opluchten.

Win haar vertrouwen door open en eerlijk te zijn.

Geef haar een welgemeend compliment. Gaat dit als vanzelf, dan staat je hart waarschijnlijk open. Goed zo!

Daag haar uit door een toespeling te maken.

Vertel haar wat je voelt, wat je verlangt, waar je over droomt.

Registreer haar reactie, uitgedrukt in woorden en lichaamstaal. Luister én kijk goed.

Laat het rusten als ze er niet open voor staat, forceer niet.

Gaat het licht op groen, raak haar dan voorzichtig aan. Haar vingers, hand, arm, schouder. Neem de tijd, rustig aan.

Adem door je neus in, diep in je buik, en door je mond uit. Ontspan. Geef spanning mee aan de uitademing. Pppffffff.

Licht het groen meer en meer op, raak dan haar been aan.

Vermijd buik en erogene zones. Die zijn vaak veel te gevoelig, te eng, te direct. Alles op haar tijd.

Win haar vertrouwen, weet je wel.

Hoe reageert ze? Raakt ze jou ook aan? Top. Zo niet, vraag haar dan jou aan te raken. Misschien moet ze over de drempel worden geholpen. Wil ze dit niet, vraag dan naar haar reden. Misschien durft ze (nog) niet, vind ze het eng. Geef haar tijd.

Maak het bespreekbaar, open en eerlijk. Forceer niet! Het moet allemaal vanzelf gaan, zonder dwang.

Kijk in haar ogen, niet even maar diep. Geef jouw verlangens mee aan jouw blik. Laat haar zien wat je voelt.

Als je een afwijzing niet persoonlijk opvat, zal je niet gekweld worden door onzekerheid. It's all in the game. Sometimes you win, sometimes you loose.

Ben je liefdevol, rustig en zelfverzekerd, dan geef je dit fijne gevoel mee met de aanraking van jouw hand. Dit gevoel in jezelf moet je opbouwen door het te doen. Dat komt je niet aanwaaien.

Aangeraakt worden door twijfelaars is minder fijn; je wordt zelf ook onzeker. Daarom is de Kunst van het Beminnen ook een groeiproces; geef jezelf en de ander tijd en ruimte voor ontplooiing. Oefening baart kunst, communicatie voor, tijdens en nadien maakt wijs. Vertel elkaar wat fijn en minder fijn is.

Zij die zichzelf kennen, weten wat hun sterke en minder sterke kanten zijn. Twijfel je, praat er dan over, houd het niet voor jezelf. Zekerheid vind je in jezelf, niet op straat of op het internet. Door prestaties van anderen als voorbeeld en ijkpunt te nemen, groeit de onzekerheid.

Terug naar de liefdevolle setting: kleed haar uit, langzaam, kledingstuk voor kledingstuk. Voer de spanning op. Blijf in verbinding door haar aan te kijken.

En laat je uitkleden.

Leg haar op bed, liefdevol.

Fluister zoete woordjes.

Ga naast haar liggen. Zet je hart bewust open, voel de liefde voor haar stromen. Zie en voel hoe mooi ze is.

Kijk in haar ogen.

Raak haar voorzichtig aan en streel haar teder.

Kus haar vol verlangen, op haar hand, arm, schouder, wang, mond.

Draai de rollen om. Laat je aanraken, geef je over, zucht van genot. Zak in het heerlijke gevoel van liefdevolle opwinding, zonder de controle te verliezen.

Geniet, geniet, geniet van dat wat is. Zak nog dieper in het juiste gevoel.

Schiet niet in fantasie, blijf in het hier en nu van het samenzijn.

Masseer haar rug, haar billen, haar benen. Gebruik warme olie. Kou leidt af.

Volg jouw hand met al jouw aandacht. Zie wat je doet. Ontdek stap voor stap haar lichaam. Geef de liefde die je voor haar voelt mee aan de aanraking.

Langzaaaam, warrrrrm en zaaacht, heel intenssss aanraken en masseren.

Bewonder elk plekje van haar lichaam.

Open jouw hart nog verder en voel een golf van bewondering voor haar door je heen stromen, voor alles wat zij is, voor haar hele wezen.

Neem de tijd, bouw dit gevoel op. Laat je masseren. Geef je over aan haar liefdevolle aanraking.

Geef haar ook de tijd om in dit gevoel te zakken. Een gevoel van totale acceptatie en bewondering, van verbinding, van één-zijn.

Geef haar de ruimte om dit op haar manier te doen, laat haar begaan, geef je over. Alles is goed. Blijf in vertrouwen. Voelt iets echt niet lekker, zeg het dan. Het is een leerproces.

Geef en neem, vurig en traag, actief en passief, hartstochtelijk en ingetogen.

Volg met AL jouw aandacht haar aanraking. Dit is de manier om uit je hoofd te geraken (de bron van onzekerheid) en in je gevoel te komen, het gevoel dat alles goed is zoals het is.

Verleg je aandacht naar haar erogene zones.

Streel haar borsten, haar tepels, warm en zacht. Met de top van je vingers, met je vlakke hand. Niet prikken en plukken, maar zacht drukken en langzaam draaien. Gebruik olie. Schuren is niet lekker, strelen en strijken wel.

Kijk hoe ze reageert. Vindt ze het lekker? Twijfel je, verleg dan weer de aandacht. Elke vrouw heeft haar eigen gevoelige en opwindende plekjes. Zoek ze op...

Raak haar buik aan, zacht. Met je vlakke, warme hand, dat is lekker. Niet met een koude hand. Niet prikken met je vingers, maar zacht rondjes draaien met de vlakke hand, ruim om haar navel heen, met de klok mee. De buik is kwetsbaar, dus rustig aan.

Kijk hoe ze reageert. Vindt ze het lekker, kreunt ze, of krimpt ze ineen? Een wereld van verschil. Blijf in het hier en nu, blijf alert, blijf haar fysieke reacties registreren.

Voel dat je haar alles wilt geven en niet wil nemen. Dit is een belangrijk onderscheid. Je doet het niet stiekem voor jezelf, voor de bevrediging van jouw eigen behoeftes, maar helemaal voor haar. Dit is het juiste gevoel, vanuit het hart. Geef eerst en ontvang daarna.

Glij met je vingers voorzichtig tussen haar benen, haar dijen, teder en zacht, met al jouw aandacht. Puur op gevoel, laat ze gaan zolang het goed voelt.

Zoek voorzichtig de opening tussen de schaamlippen met je vingertoppen. Voel je een vochtig spleetje, dan ben je zeer waarschijnlijk op de goede weg.

Streel de buitenrand en binnenrand van haar vagina, zoek haar clitoris, draai voorzichtig rondjes met je vingertop. Alleen als ze nat is en geen weerstand voelbaar is, geen fysieke weerstand én geen gevoelsmatige weerstand.

In eerste instantie niet te lang, niet te heftig. Rustig opbouwen en op temperatuur laten komen. Door af en toe in te houden en de aandacht te verplaatsen, krijgt haar verlangen de tijd om te groeien.

Vrouwen hoeven niet altijd klaar te komen voor een vervullend samenspel. Vraag ernaar als je twijfelt. Soms is knuffelen en strelen voldoende.

Laat je strelen, langzaam en teder. Jouw borst, buik, balzak en penis. Het gevoelige plekje tussen balzak en anus. Rustig aan, heel intens, op de melodie van de muziek, alles in harmonie.

Laat jouw opwinding wegmasseren uit de onderbuik, over je hele lijf. Neem de tijd. Hebben we haast? Nee! Doe dat ook bij haar. Vanuit de onderbuik langzaam en zacht via de rug naar de nek en handen en via de benen naar de voeten en tenen.

Zak in rust, kom op adem, voel wat er in jou gebeurt en tussen jullie gebeurt. Voel bewust en geniet. Be relaxed, be light, be love, be happy.

Communiceer dit gevoel naar elkaar toe. Kijk elkaar diep in de ogen aan, druk zachtjes jouw lippen op de hare, leg je handen in de hare en sla de vingers ineen. De verbinding tussen jullie wordt zo intenser en dieper.

Stook het Fm. Zoek met je vingertoppen de opening in haar vagina. Is deze makkelijk te penetreren met een vinger, dan is ze ontspannen en opgewonden. Hoera! Staat de opening strak (dus moeilijk binnen te komen), dan is ze gespannen en kan ze zich (nog) niet helemaal overgeven.

Als ze nog niet (helemaal) kan zakken in ontspanning, liefde, vertrouwen, overgave en opwinding, dan zijn er meer sessies nodig. Neem de tijd. Het is alsof je in de lift staat en bij elke verdieping even moet stoppen. Het zijn intense gevoelens die vrijkomen en verwerkt moeten worden. Stap voor stap, laag voor laag, dieper en dieper.

Als je haar echt lief hebt, dan is dit niet erg. Dan accepteer je wat is en (nog) niet is.

Ben je zelf ook in liefde, ontspanning, vertrouwen, overgave en opwinding, dan komt jouw piemel tot leven. Hij richt zich op. Helemaal of half. Gebeurt dit in een liefdevolle setting, dan transformeert de geile totempaal in een magische toverstaf.

Hoe te penetreren zonder orgasme? Het beheersen van deze kunst is essentieel voor het bedrijven van liefdevolle intimiteit. Hierbij wat tips. Leg haar op een zij en ga achter haar liggen. Schuif jouw penis voorzichtig bij haar naar binnen, eventueel met behulp van jouw of haar hand. Wacht tot de rust in jou is weergekeerd.

Beweeg dan langzaam en stop als het teveel wordt. Of trek je even terug. Geen haast, rustig opbouwen.

Voelt het goed en ben je in controle, streel dan haar rug en zijkant. Pak haar dij en bil vast. Wil je een stap verder? Vraag haar dan op handen en knieën te gaan zitten en schuif weer van achteren bij haar naar binnen. Ben je in controle en niet in de gevarenzone, stoot dan wat sneller en harder. Houd haar dijen vast. Of, als je lenig bent, buig naar voren en pak haar borsten voorzichtig vast.

Masseer tijdens het penetreren haar rug en trek voorzichtig aan haar lokken. Zoek uit wat ze lekker vindt. Twijfel je? Vraag het haar. Maar pas op haar antwoord. Dat kan té lekker en té opwindend zijn. Wees alert en blijf voorzichtig. Raak gewend aan jouw vurige gevoelens en stop tijdig als ze te sterk worden.

Stoot hard als het kan, zacht als de opwinding teveel wordt en trek je even terug als je dreigt klaar te komen. Verlies je niet in geilheid en fantasie, maar blijf voelen, geconcentreerd voelen hoe jouw vlag erbij staat. Neem ook pauzes; even afkoelen en de aandacht verleggen. Vraag haar de seksuele energie uit je onderbuik weg te masseren. Doe het voor. Breng in gedachten de seksuele energie naar jouw hart, daar waar het verzacht met liefde. Ook dit neemt de druk van de ketel.

Ben je zeker van jouw zaak, vraag haar dan op de rug te gaan liggen. Dit is heftig en confronterend: je kunt elkaar in de ogen kijken en je ziet haar borsten. Je kunt daardoor compleet uit je dak gaan. Maar dit is wel de meest innige en intense houding. Samensmelten, oog in oog, hart op hart, buik op buik, penis en vagina bij, op en in elkaar.

Neem de tijd als je super opgewonden bent. Je hoeft niet direct naar binnen en je leeg te stoten. Ga pas naar binnen als de rust in jou is weergekeerd. Als je in controle bent, als je diep in de buik kunt ademhalen. Laat je niet teveel en te lang meeslepen. Denk even aan iets anders, zoek in gedachten afleiding.

Schuif dan langzaam naar binnen. Niet te lang, niet te snel, niet te hard, niet te diep. Rustig aan. Misschien in eerste instantie alleen met de opgezwollen eikel. Dat vinden vrouwen lekker, want dan stimuleer je met de rand van de eikel haar G-spot. Langzaam in en uit floepen.

Bouw jouw intieme kunst bewust op. Steeds langer en dieper, zonder klaar te komen. Dit is een tijdrovende oefening voor veel mannen: bewust de liefde leren bedrijven met de penis. Vanuit een open, liefdevol hart, ontspannen en weloverwogen, afwisselend en allesomvattend, warm en opwindend, op gevoel hard en zacht, snel en langzaam, schaamteloos en vrij. Niet in de eerste plaats om jezelf op te geilen en te bevredigen, niet in de tweede plaats om je ego op te poetsen, maar om haar de heerlijkste tijd van haar leven te geven. Dat is het ultieme doel!

Wees pas tevreden als zij tevreden is, kom pas klaar als zij klaar is. Als het goed voelt, als je uit elkaar wilt knallen, als je niets meer te verlangen hebt, als je op en top verzadigd bent.

En als je komt, kom dan ook echt klaar, met alles wat erin jou zit, schaamteloos brullend als een echte leeuw. Knal uit elkaar met alle kracht: aaaaahhhhhhhhhhhhh....

Komen er emoties mee, boosheid of verdriet, laat ze gaan. Dat lucht op.

Je hoeft niet klaar te komen, het is een keuze. Je mag je zaad en energie ook vasthouden. Maar als je besluit klaar te komen, doe het dan goed.

Wie langdurig de liefde bedrijft en met een kosmische kracht klaarkomt, wordt de zevende hemel ingeslingerd. Dan verkeer je minstens een uur in een roes, ergens zwevend tussen hemel en aarde. Pas als één van de twee een ledemaat beweegt, kom je bij. Even plassen en dan snel het bed weer in voor een goede nachtrust.

Wie zich grenzeloos, schaamteloos en pijnloos kan uitleven in het allesomvattende liefdesspel, wie de staat van algehele en diepe bevrediging kan bereiken, wie de energieën voelt gieren in zichzelf en tussen elkaar, wie steeds lichter en liefdevoller wordt, kan tijdens het liefdesspel in de volgende fase belanden: samensmelting van de ziel.

Wat bedoel ik daarmee? Als lust in liefde is getransformeerd, dan is penetratie met de penis in de vagina niet alleen om fysiek genot te ervaren, maar ook om de energieën van de ziel de kans te geven samen te komen en één te worden. De ziel? Dit is ons ware zelf, ons hogere of spirituele zelf.

Om daarmee in contact te komen (door te kunnen voelen) moet je niet samensmelten in geilheid maar in liefde. Niet door de hele tijd actief te stoten met de penis, niet door snel klaar te komen, maar door ook rustig en passief te zijn.

Ga naar binnen met je penis, neem de tijd, laat het gebeuren, wacht rustig af. Voel in stilte wat er gebeurt. Blijf in jouw hart, blijf gefocust op de liefde. Dit is passief observeren (voelen) in plaats van actief penetreren (doen).

Geef de energieën de tijd om samen te smelten. Kom los van jezelf, van aardse tijd en ruimte en stijg op in een lichte en zachte wereld. Wat gebeurt er exact? Je komt in een andere staat van bewustzijn terecht: het eenheidsbewustzijn. Laat het gebeuren! Laat los! Word één met elkaar en met de liefde. Los op in licht en wees liefde. Dit is de goddelijke staat van zijn...

Je bent niet langer in de harde wereld van tegenstellingen en strijd, maar in de zachte wereld van eenheid en harmonie. Dit fijne gevoel neem je mee terug in jouw dagelijkse leven als de samensmelting voorbij is. Een gevoel dat je steeds makkelijker kunt oproepen, wanneer jij maar wil...

Na deze ervaring zal het leven nooit meer hetzelfde zijn; je ervaart het anders; fijner en liefdevoller. Je weet dat er meer is, dat het anders kan, dat strijden niet altijd nodig is om je doelen te behalen. Je komt tot rust, je zakt in vertrouwen, je weet dat het goed is zoals het is. Zalig!

Dit is heilige seks. De liefdevolle samensmelting van man en vrouw, van het mannelijke en vrouwelijke, van het mannelijke en vrouwelijke deel van de ziel.

De heilige samensmelting, wanneer man en vrouw geheel in evenwicht zijn, wanneer man en vrouw geheel gelijkwaardig zijn, wanneer man en vrouw in vrijheid en liefde samenkomen.

Deze ervaring zet jouw leven totaal op z'n kop. Maar ik ben er nog niet. Wie op deze wijze één wordt, activeert niet alleen het eenheidsgevoel, maar ook de aantrekkingskracht. Zo wordt het goddelijke creatieproces in werking gesteld, om jou te kunnen geven wat je verlangt: jouw hartenwensen. Alles wordt, op het juiste moment en in de juiste vorm, op jouw pad gebracht om vervulling ervan mogelijk te maken.

Denk aan Aladdins wonderlamp: your wish is my command. De geest in de fles is de scheppingskracht van het universum. Deuren zwaaien open, mensen komen langs, kansen dienen zich aan. Er vinden wonderen plaats om de vervulling van de hartenwens mogelijk te maken. Het eeuwige gevecht met het leven wordt een dans!

Het samenspel van de vrouwelijke kracht (aantrekking) en de mannelijke kracht (actie) in optima forma, een samenspel dat een fijnere manier van leven met zich meebrengt. De magneet trekt de omstandigheden aan, de actieve inzet zorgt uiteindelijk voor het resultaat. In liefdevol evenwicht zijn ze tot alles in staat!

Dit scheppingsproces van jouw leven en het leven, wint aan kracht als je de opbrengsten vrijelijk deelt met anderen. Dit is niet langer een opgave, maar een vanzelfsprekendheid. Je hebt immers het eenheidsbewustzijn ervaren, het besef dat we allen één zijn, met elkaar én met het leven. Wie dit gevoel met zich meedraagt, wijst anderen niet af en houdt ook niet alles voor zichzelf. Delen wordt het nieuwe normaal!

Hierdoor transformeert strijd met het leven in een dans met het leven. Het strijdtoneel wordt een heus samenwerkingsverband; je loopt niet de hele dag met opgestroopte mouwen en gebalde vuisten rond, maar met een open hart en een zachte touch.

Om jouw leven deze liefdevolle draai te kunnen geven, moet je wel in de magische kant van het leven geloven. Zet je oude bril vol starre overtuigingen af en kijk vanaf nu vol verwondering om je heen. Er is zoveel wat jij gemist hebt al die jaren. Door het afzetten van de oude, gekleurde bril gaat een nieuwe, lichte wereld voor je open. En treed binnen door het beoefenen van heilige seks!

Na deze hemelse beleving is het tijd om weer met beide benen op de grond te gaan staan. Wat kanttekeningen...

Bij een klik vol spetterende vonken is beheersing onmogelijk. Leef je uit, geluksvogels, geniet met volle teugen van elkaar. Bevredig elkaars behoeften zoveel en zo vaak het kan. In huis en buitens huis, in bed en buiten bed, onder en boven, naakt en gekleed. Geniet!

Zwakt de enorme fysieke storm af, ga dan aan de slag met het transformeren van lust in liefde. De balans verschuift steeds meer van gloeiendhete seks naar het bedrijven van de liefde. Een nieuwe weg dient zich aan: de weg omhoog!

De liefde bedrijven is niet beter dan seks hebben, maar anders. Zie het als een volgend stadium in je liefdes- en seksleven, een uitbreiding van jouw ervaring én kunsten. Zeker als je onvrede bent over de geile manier en niet langer diep bevredigd raakt.

Een verlichte staat van zijn bereiken tijdens het liefdesspel lukt niet altijd. Je kunt het niet afdwingen. Het komt als het komt. De kans daarop neemt toe als je de liefde bedrijft met iemand waar je zielsveel van houdt. Niet alleen jij als mens moet zich aangetrokken voelen, ook de ziel moet een band voelen. Door de fysieke samensmelting komt een diepe zielsverbinding tot leven. Alleen zuivere liefde kan dit heilige vuur opstoken.

En dan de magische toverstaf; de fysieke voorwaarde om op te kunnen stijgen. Blijft een erectie achterwege, dan schort er wat aan: je bent gespannen, onzeker of niet opgewonden. Werk aan de winkel. Ga met je aandacht naar binnen en je weet, je voelt wat er aan de hand is. Je weet ook waar de oplossing ligt. Een oplossing waar jezelf aan kan werken, of een oplossing waar je professionele hulp bij kunt gebruiken. Maar ga er wel mee aan de slag. Het is vaak te verhelpen. Je doet jezelf (en de ander) er veel plezier mee. Weg met onzekerheid en schaamtegevoelens!

Andersom kan natuurlijk ook. De penis die te strak staat en daardoor te snel het kostbare zaad loost. Je bevindt je continu in de gevarenzone: elk moment kan het einde oefening zijn. Dit heet een vroegtijdige zaadlozing. Ook hier kan onzekerheid aan ten grondslag liggen. Of teveel fantasie, of teveel obsessie.

Wat helpt? Richt je aandacht uitsluitend op het hier en nu van het warme samenzijn, van de liefdevolle aanraking en algehele bewondering. Richt je aandacht op haar hele lijf, op haar hele wezen, niet louter op haar geile kroonjuwelen. Schiet niet in de fantasie, maar blijf bewust in het heden.

En neem pauzes. Niet te lang en niet te hard de penis (laten) stimuleren. Langzaam, zacht, met af en toe een lekkere uithaal. Dit kan je ook zelf trainen tijdens het masturberen. Zoek en vindt de grens van de opwinding, weet wanneer het zaad komt en stop tijdig. Adem in en adem uit, langzaam diep in de buik, met je aandacht in het hier en nu. Ga naar je hart met jouw aandacht, alles is goed, alles is oké.

Pak je rust. Neem een slokje water, stop een druif in haar en jouw mond. Ga naar het toilet als je moet plassen, want een volle blaas stimuleert de zaadlozing. Gaat het mis, dan gaat het mis, zowel bij een te slappe of te strakke piemel. Het is oké. Het is een opwindend leerproces, een spannende ervaringsreis. Gewoon de volgende keer beter, anders, fijner, langer.

Geef jezelf en elkaar de tijd. Messi en Ronaldo hadden ook 10 jaar intensieve training nodig om profvoetballer te worden.

Niets moet in bed. Laat alle voorbeelden en schijnvertoningen los en focus je op jouw zijn en doen. Dit is het uitgangspunt, het begin van een fijn, leerzaam en verheffend samenspel.

Hoe is het met de vrouw? Ook zij kan vaak de nodige oefening gebruiken. Wat als de kleren niet uit mogen (schaamte), de vagina droog blijft en de clitoris niet opzwelt (weinig of geen opwinding). Wat als de opening in de vagina niet ontspannen en penetreerbaar is (pijn, angst, verdriet)? Wat als ze wegloopt bij een lief woord of ineenkrimpt bij een aanraking?

Ga, als vrouw, naar binnen met je aandacht en vraag aan jezelf wat eraan schort, wat de oorzaak is. En zoek de oplossing, met of zonder hulp van een ander.

Wat is de oorzaak van veel narigheid, zowel bij mannen als bij vrouwen? Wat schort er in essentie aan? Waar kom je uit, als je de problemen naar het beginpunt terug leidt? We zijn niet grootgebracht met ONVOORWAARDELIJKE liefde!

Je moest waardering van de mensen in je omgeving verdienen door gewenst gedrag te vertonen. Bij gehoorzaamheid werd je beloond, bij ongehoorzaamheid kreeg je straf. Het ingrijpende verschil tussen een snoepje en een draai om je oren. Voldeed je aan de verwachtingen van jouw ouders, dan werd je op handen gedragen, liep je je eigen weg, dan lieten ze je vallen.

Door instemming en afkeuring ben je verwijderd geraakt van jouw authentieke zelf, van jouw natuurlijke gevoel, van jouw oprechte gedrag. Kort samengevat: door onzekerheid vertoon je vaak aangeleerd gedrag. Om gezien te worden, om erbij te horen, om gewaardeerd te worden en om straf te ontlopen. Ben je bang niet te kunnen voldoen aan andermans verwachtingen, dan kruip je nog verder in jouw schulp...

Voorwaardelijke liefde is een grote bron van onzekerheid, die je overal mee naartoe zeult de rest van jouw leven. Doe ik het goed, vindt ze me oké? Met die onruststoker reken je maar op één doeltreffende manier af: door jezelf onvoorwaardelijk lief te hebben! Diep je ware ik op en accepteer dat wat je aantreft. Waardeer jezelf en heb jezelf lief. Met alles erop en eraan. Met je fraaie én minder fraaie kanten. Los van wat men ervan vindt. Los van wat anderen doen en laten. Go and love yourself!!!

Wie zichzelf kent en liefheeft, wie de ander kent en liefheeft, heeft de fijnste seks. Die ervaart het meeste genot en de diepste bevrediging! Urenlang de liefde bedrijven en dagenlang intens voldaan zijn. Dit is een ontdekkingsreis in jezelf én samen met anderen. Steeds dieper wegzakken in een staat van opwinding en genot, steeds hechter verbinden en één-zijn. Op lagen waar je het bestaan niet van wist. Elke keer dieper, verder en meer.

Het hele lichaam is een grote bron van opwinding. Soms is de gedachte aan de ander al genoeg om opgewonden te raken of zelfs klaar te komen. De hele vagina is één bron van genot. Binnen en buiten, diep en aan de oppervlakte. Wie zich slechts focust op de clitoris loopt een boel mis.

Ga op onderzoek uit en vind de spots die voor meer opwinding zorgen, die de kracht vrijmaken om op te kunnen stijgen naar een lichte staat van zijn. Leer ze te stimuleren; hard en zacht, langzaam en snel. Met jouw vingers en de penis. Gebruik jouw duim om rondjes te draaien vanbinnen, jouw lange vingers om diep te penetreren. Wissel af, ontdek wat wanneer lekker is.

Je mag hulpmiddelen gebruiken, soms nodig om een volgende stap te kunnen zetten, om een diepere laag van genot te kunnen aanboren. Zo kan het gebruik van een dildo of vibrator de hot spots bij vrouwen tot leven wekken en doen vullen met vocht, waardoor ze nog gevoeliger wordt en nog meer kan genieten.

Maar vergeet niet, het zijn en blijven hulpstukken. Uiteindelijk gaat het om de ontwikkeling en toepassing van je natuurlijke skills, zonder toeters en bellen. Jouw eigen vaardigheden nodig om echt samen te komen, echt samen te smelten én om echt op te stijgen.