Aardingsmeditatie

11-11-1111

Een wandeling in de natuur is erg goed om te aarden. Doe dit mindful en met al je aandacht. Volg je stappen, zie de bomen, voel de wind, hoor de vogels, ruik de natuur. Wees aandachtig aanwezig. Aarden is erg belangrijk om een hogere frequentie te kunnen krijgen. Hoe beter geaard, hoe hoger je kunt reiken... 

Een andere manier om te aarden is de volgende meditatie:

Werkwijze:

Ga op een stoel zitten, waarop je goed rechtop kunt zitten en waarbij je beide voeten recht naast elkaar op de grond staan. Bij deze oefening is het belangrijk dat de gehele ruggengraat recht is, waardoor de energie vrijelijk kan stromen. Zorg ervoor dat je prettig zit en leg je handen in je schoot of op je knieën.

  1. Concentreer je nu op de ademhaling. Haal drie keer diep adem, waarbij je inademt door je neus en uitademt door je mond.
  2. Visualiseer nu dat je voeten verankerd raken in de aarde, zo stevig dat je het gevoel hebt dat ze geworteld zijn in de aarde. Deze wortels gaan heel diep de aarde in.
  3. Door deze wortels haal je positieve energie uit de aarde. Deze positieve energie wordt opgenomen door je voeten, je benen en stroomt op deze manier omhoog door je hele lichaam. Deze energie neutraliseert de negatieve energie in je lichaam, maar moet nog wel afvloeien en je lichaam verlaten.
  4. Daartoe stel je je voor dat vanuit je ruggengraat een soort grondkoord vanuit je stuitje de aarde in gaat. Van welk materiaal je dit visualiseert of welke kleur dit koord heeft is niet belangrijk. Belangrijk is wel dat het de aarde in moet gaan, waardoor je de negatieve energie kunt laten afvloeien de aarde in, waarna Moeder aarde deze neutraliseert.
  5. Stel je nu voor dat alle negatieve energie, boosheid, verdriet of frustratie langs je ruggengraat het grondkoord invloeit en van daaruit de aarde in.
  6. Ga hiermee net zolang door tot alle negativiteit uit je lichaam en geest verdwenen is en vervangen is door de positieve energie, die je opgenomen hebt door de wortels van je voeten uit Moeder Aarde.
  7. Aan het eind van deze oefening zul je je als het goed is rustig en 'opgeruimd' voelen.

Meditatie oefeningen

Deze oefening of meditatie is een mooie manier om met chakra's te leren omgaan. Het is een meditatie op de afzonderlijke chakra's, en voor velen het fijnst om mee te beginnen. Op deze manier raak je meer en meer vertrouwd met elke chakra en de manier waarop de energie daarvan in je leven vorm krijgt en hoe je daaraan bij kunt dragen....

Bewust ademen

11-11-1111

Deze ademhalingsoefening is bedoeld om helemaal in het het hier en nu te zijn. Het biedt je een gemakkelijke manier om van ongewenste gedachten af te komen en opnieuw contact te maken met je gevoelens. Je kunt het altijd en overal doen; het is praktisch onmogelijk om tegelijkertijd te denken en je op je ademhaling te concentreren.

Osho Kundalini Meditatie is een actieve vorm van meditatie, waarbij je je lichaam laat schudden en dansen. Deze vorm van meditatie helpt enorm om je energie te laten stromen en te transformeren in een gevoel van bliss, gelukzaligheid. Zo doorbreek je niet alleen blokkades, maar laad je jezelf ook weer op met nieuwe energie.

Lachmeditatie

11-11-1111

Als je kunt leren lachen, ben je al een heel eind op weg naar gelukzaligheid. Lachen bevrijdt de geest van verlegenheid en maakt het lichaam sterker en aantrekkelijker. Ook veroorzaakt lachen een bevrijdend effect. Je kunt problemen eenvoudiger relativeren en er wat lichter mee om gaan. Goed lachen is vaak het beste medicijn.

Dansmeditatie

11-11-1111

Om helemaal in je lichaam en in je emoties aanwezig te zijn, kun je deze actieve dansmeditatie doen. Het is een ongestructureerde mindfulness-beweging en gaat niet over prestatie, vaardigheid of welke structuur dan ook. Dit type dans gaat eigenlijk minder over het dansen zelf en meer over het afstemmen op jezelf en je emoties. Het geeft je emoties...

Een mooie oefening om je meer van je lichaam bewust te zijn is de bodyscan. Deze komt uit de Mindfulness en is heel geschikt voor beginners. De meditatie gaat je hele lijf af. De bodyscan wordt liggend uitgevoerd. Ga liever niet in bed liggen, dat nodigt te veel uit tot slapen (dit is dus ook een handige oefening als je...

Volgens het taoïsme doen we zowel ons lichaam als onze geest een groot plezier door dagelijks een glimlach naar onze inwendige organen te sturen. Als onderdeel van de nei dan kung, of innerlijke alchemie, is dit een heerlijke manier om een positieve houding te ontwikkelen ten opzicht van de wonderbaarlijke creatie die je lichaam is.

Hart meditatie

11-11-1111

Deze oefening helpt je je hart te openen en gevuld te worden met een heerlijk gevoel. Door deze oefening één of twee keer per dag te doen, roep je het fijne gevoel steeds sneller op. Door eraan gewend te raken, kun je het overal doen, ook in een drukke omgeving bijvoorbeeld. De resultaten zijn verbluffend: het geeft warmte en...

Een wandeling in de natuur is erg goed om te aarden. Doe dit mindful en met al je aandacht. Volg je stappen, zie de bomen, voel de wind, hoor de vogels, ruik de natuur. Wees aandachtig aanwezig. Aarden is erg belangrijk om een hogere frequentie te kunnen krijgen. Hoe beter geaard, hoe hoger je kunt reiken...

Dit is een simpele, maar zeer effectieve ontspanningsmeditatie. Doe deze meditatie regelmatig, dan zal je merken dat het steeds minder tijd kost om een staat van ontspanning te bereiken.