Buikmeditatie

11-11-1111

Hoeveel houd je van je buik? Als je bedenkt door hoeveel 'perfecte' beelden we worden omringd, is het antwoord zeer waarschijnlijk: niet zoveel. Van mannen en vrouwen wordt verwacht dat ze een platte, strakke buik hebben, ook als is het heel natuurlijk dat het lichaam hier ter bescherming wat vet opslaat (Of veel vet. En dat is prima: het is allemaal van jou). Als gevolg daarvan houden veel mensen hun buik in. 

De buik bevat de chakra die het meest wordt geassocieerd met seksuele energie: er zijn niet veel dingen die deze energiestroom meer kunnen belemmeren dan het lichaamsdeel haten - in dit geval onze buik.

Hoe kunnen we van seksuele energie genieten als we ons zorgen maken over onze buik? Het is tijd om deze onzekerheid los te laten en te genieten van de buik en alle leven die het bevat en mogelijk maakt.

In module 7 hebben we het uitgebreid over de chakra's, maar als je wilt kun je alvast de informatie over chakra's lezen...

Werkwijze:

  1. Ga in een warme kamer zitten op een comfortabele stoel, doe je shirt of hemd uit zodat je buik bloot is.
  2. Leg je handen losjes op je buik. Druk niet op je buik: leg je vingers en handpalm op natuurlijke wijze om je buikwelving.
  3. Adem diep in tot je buik helemaal is uitgezet. Adem echt zo diep mogelijk in. Glimlach en laat warme, positieve energie vanuit je handen stralen.
  4. Adem uit en blaas eventuele negatieve gevoelens weg. Herhaal tot je tevreden bent. Glimlach tijdens deze meditatie om het warme en blije gevoel te versterken.