Hart meditatie

11-11-1111

Deze oefening helpt je je hart te openen. Het gaat als volgt:

  1. Zoek een rustige plek, sluit je ogen, ontspan en verplaats je aandacht van de drukke buitenwereld naar binnen. Richt de aandacht op je gevoel.
  2. Haal een paar keer diep adem en komt tot rust. Geef aan de uitademing stress en negatieve gedachten mee. Door de intentie uit te spreken gebeurt het... Geniet van het ontspannen gevoel.
  3. Als je voelt dat de rust in je systeem terug is gekeerd, ga dan met je aandacht naar je hart. Open in gedachten jouw hart en vul jezelf met liefde. Voel de liefde voor jezelf...
  4. Stel je vervolgens voor dat je nieuwe, frisse energie inademt en negatieve en zware energie uitademt. Geef aan de uitademing zaken mee die je niet meer dienen, waar je afstand van wilt doen. Dit geeft ruimte voor nieuwe energie.
  5. Open nu in gedachten jouw hart en geef op elke uitademing jouw liefde mee, vul jezelf en de ruimte om je heen met liefde uit jouw hart. Dit wordt versterkt door een liefdevolle herinnering op te roepen of door dankbaarheid te voelen. Je hart gaat meer en meer open...

Door deze oefening één of twee keer per dag te doen, roep je het fijne gevoel steeds sneller op. Door eraan gewend te raken, kun je het overal doen, ook in een drukke omgeving bijvoorbeeld. De resultaten zijn verbluffend: het geeft warmte en ruimte in jezelf, het voelt als thuiskomen. Het kan een heuse bevrijding zijn!