Innerlijke glimlach

11-11-1111

Volgens het taoïsme doen we zowel ons lichaam als onze geest een groot plezier door dagelijks een glimlach naar onze inwendige organen te sturen. Als onderdeel van de nei dan kung, of innerlijke alchemie, is dit een heerlijke manier om een positieve houding te ontwikkelen ten opzicht van de wonderbaarlijke creatie die je lichaam is.

Innerlijke alchemie betekent dat een gezond en gelukkig leven afhankelijk is van de kwaliteit van je fysieke en energetische lichaam. Je doet hiervoor de volgende meditatie:

Werkwijze:

  1. Zoek een fijne, comfortabele plek. Ga goed rechtop zitten en ontspan de spieren in je nek en je keel.
  2. Ontspan je en haal diep adem. Concentreer je op het langzam, gestage ritme van je ademhaling. Je hoeft niet een een bepaald tempo te ademen.: Adem in een tempo dat goed voelt.
  3. Laat je tong losjes in je mond hangen. De ideale positie is wanneer het tipje van je tong net achter je boventanden rust: Als je de rust hebt gevonden, gaat dit vanzelf.
  4. Glimlach. Geen brede glimlach, maar een subtiele glimlach, mild en warm.
  5. Concentreer je op je derde oog chakra. Je energie komt hier samen, en hier vandaan kun je die naar de ruimte trekken die de taoïsten het kristalpaleis noemen: midden tussen je hersenen, tussen je oren.
  6. Stuur deze energie terug naar je ogen, zodat je glimlach verder kan groeien. Visualiseer hoe ook je blik zo steeds meer liefde ne tederheid bevat.
  7. Richt in je verbeelding deze blik op het deel van je lichaam dat het meest behoefte heeft aan liefde - misschien je genitaliën, of een deel van jezelf dat je onaantrekkelijk vindt. Omring het met de energie van je innerlijke glimlach tot het sterk en veilig voelt.
  8. Zodra je tevreden bent, kun je je energie verder omlaag richten naar je zonnevlechtchakra. Laat je glimlach door je hele lichaam stromen. Ontspan je ton en glimlach breeduit totdat je wilt stoppen.

Uit: Tantrische seks van Claudia Blake

Meditatie oefeningen

Deze oefening of meditatie is een mooie manier om met chakra's te leren omgaan. Het is een meditatie op de afzonderlijke chakra's, en voor velen het fijnst om mee te beginnen. Op deze manier raak je meer en meer vertrouwd met elke chakra en de manier waarop de energie daarvan in je leven vorm krijgt en hoe je daaraan bij kunt dragen....

Bewust ademen

11-11-1111

Deze ademhalingsoefening is bedoeld om helemaal in het het hier en nu te zijn. Het biedt je een gemakkelijke manier om van ongewenste gedachten af te komen en opnieuw contact te maken met je gevoelens. Je kunt het altijd en overal doen; het is praktisch onmogelijk om tegelijkertijd te denken en je op je ademhaling te concentreren.

Osho Kundalini Meditatie is een actieve vorm van meditatie, waarbij je je lichaam laat schudden en dansen. Deze vorm van meditatie helpt enorm om je energie te laten stromen en te transformeren in een gevoel van bliss, gelukzaligheid. Zo doorbreek je niet alleen blokkades, maar laad je jezelf ook weer op met nieuwe energie.

Lachmeditatie

11-11-1111

Als je kunt leren lachen, ben je al een heel eind op weg naar gelukzaligheid. Lachen bevrijdt de geest van verlegenheid en maakt het lichaam sterker en aantrekkelijker. Ook veroorzaakt lachen een bevrijdend effect. Je kunt problemen eenvoudiger relativeren en er wat lichter mee om gaan. Goed lachen is vaak het beste medicijn.

Dansmeditatie

11-11-1111

Om helemaal in je lichaam en in je emoties aanwezig te zijn, kun je deze actieve dansmeditatie doen. Het is een ongestructureerde mindfulness-beweging en gaat niet over prestatie, vaardigheid of welke structuur dan ook. Dit type dans gaat eigenlijk minder over het dansen zelf en meer over het afstemmen op jezelf en je emoties. Het geeft je emoties...

Een mooie oefening om je meer van je lichaam bewust te zijn is de bodyscan. Deze komt uit de Mindfulness en is heel geschikt voor beginners. De meditatie gaat je hele lijf af. De bodyscan wordt liggend uitgevoerd. Ga liever niet in bed liggen, dat nodigt te veel uit tot slapen (dit is dus ook een handige oefening als je...

Volgens het taoïsme doen we zowel ons lichaam als onze geest een groot plezier door dagelijks een glimlach naar onze inwendige organen te sturen. Als onderdeel van de nei dan kung, of innerlijke alchemie, is dit een heerlijke manier om een positieve houding te ontwikkelen ten opzicht van de wonderbaarlijke creatie die je lichaam is.

Hart meditatie

11-11-1111

Deze oefening helpt je je hart te openen en gevuld te worden met een heerlijk gevoel. Door deze oefening één of twee keer per dag te doen, roep je het fijne gevoel steeds sneller op. Door eraan gewend te raken, kun je het overal doen, ook in een drukke omgeving bijvoorbeeld. De resultaten zijn verbluffend: het geeft warmte en...

Een wandeling in de natuur is erg goed om te aarden. Doe dit mindful en met al je aandacht. Volg je stappen, zie de bomen, voel de wind, hoor de vogels, ruik de natuur. Wees aandachtig aanwezig. Aarden is erg belangrijk om een hogere frequentie te kunnen krijgen. Hoe beter geaard, hoe hoger je kunt reiken...

Dit is een simpele, maar zeer effectieve ontspanningsmeditatie. Doe deze meditatie regelmatig, dan zal je merken dat het steeds minder tijd kost om een staat van ontspanning te bereiken.