Innige omhelzing

11-11-1111

Seks is in de basis een omhelzing van de fysieke vorm van je geliefde. Geen enkele seksuele relatie is compleet zonder goede omhelzingen. 

Oefening die je samen doet

De omhelzing is de basis van een relatie, zowel de seksuele als emotionele. Jij en je geliefde zouden elke interactie, op elk niveau, als een soort omhelzing moeten zien, ofwel dor elkaar fysiek te omarmen of elkaar te omgeven met een warm gevoel van acceptatie. elke knuffel of omhelzing is prima, maar het is goed om deze oefening te doen voor en na het vrijen, na een diepgaan gesprek en na andere meditaties, of op elk ander moment dat jullie wat aarding nodig hebben.

In een oefening in de tantra waaraan het hele lichaam deelneemt noemen we de innige omhelzing en je doet die als volgt:

  1. Ga ieder aan een kant van de ruimte tegenover elkaar staan en breng elkaar de hartengroet.
  2. Haal diep adem en voel de energie in je wortelchakra stromen. Een omhelzing is een oergevoel, dus voel je oerchakra.
  3. Kijk elkaar in de ogen en wandel dan langzaam naar elkaar toe. Blijf oogcontact houden en probeer zo ontspannen mogelijk te blijven.
  4. Als je vlak voor elkaar staat, open je je armen met een verwelkomend gebaar, met de handpalmen naar elkaar toe geopend.
  5. Bij het aanraken nestel je je tegen elkaars borst en sla je langzaam en teder je armen om elkaar heen.
  6. Laat je handen voelen dat ze werkelijk vlees, botten en spieren voelen, zonder druk uit te oefenen. Het is niet de bedoeling dat je elkaar smoort, maar dat je elkaar met het hele lichaam omhelst. Ontspan je bekken en laat het naar voren kantelen, zodat je het bekken van je partner raakt. Leun ook met dijen en buik tegen elkaar aan. Probeer je knieën licht gebogen te houden, om je gevoel van evenwicht en aarding te vergroten.
  7. Ontspan je lichaam steeds meer, zodat je in elkaar kunt versmelten en je je vol vertrouwen aan de omhelzing kunt overgeven.
  8. Na een paar minuten begin je op je partners ademhaling te letten. Laat jouw eigen ademhaling één worden met die van je partner, zodat je samen zachtjes in- en uitademt. Heb je dat ritme te pakken en gaat het verder vanzelf, ga er dan nog een paar minuten mee door. Zo niet, wacht er dan mee tot je er wat meer ervaring in hebt. Je moet je er niet voor te hoeven inspannen.
  9. Blijf elkaar omhelzen zolang het goed voelt en zodra je er klaar voor bent, haal je diep adem, laat je elkaar los en glimlach je naar elkaar en breng elkaar weer de hartengroet.

Uit het boek Tantra, een weg naar intimiteit en extase van Margot Anand en Tantrische seks van Claudia Blake