Intuïtie oefeningen

11-11-1111

Intuïtie is de taal van de ziel, informatie uit het onderbewuste die omhoog komt, de vaak vergeten bron van wijsheid die in een ieder verborgen zit. Zij die de emotionele zwaarte van hun bestaan verlichten, zij die hun hoofd dikwijls leegmaken, zij die hun fantasie en verbeeldingskracht stimuleren, zij die de tijd nemen om een beslissingsproces helemaal te doorlopen, kunnen steeds makkelijker en meer uit deze bron putten...

Een activatie van je derde oog chakra - die staat voor inzicht en intuïtie - is een fantastische manier om je open te stellen en je intuïtie te versterken. Zo kun je jezelf en je partner beter aanvoelen. Ook fijn om te doen voorafgaande aan de Tantramassage. Meer over chakra's in module 7: De weg naar verlichting.

De activatie van je derde oog kan op twee manieren plaatsvinden:

  1. Je doet de derde oog oefening (synchroniseren) en/of
  2. Je doet de Intuïtie Activatie 

Synchroniseren (derde oog oefening)

Tantra is leren verschillen te accepteren. Dus ook de verschillen in doen en laten met je partner. Maar hoe fijn is het, als we er makkelijk mee om kunnen gaan, als we weten wat die verschillen zijn. Praten is één, maar synchroniseren is twee. Met praten wisselen we het gesproken woord uit, dat wat we weten. Met synchroniseren wisselen we het onuitgesproken woord uit, dus ook dat wat we niet weten, waar we ons niet bewust van zijn.

Ter verduidelijking deze oefening. Na deze oefening zullen jullie elkaar veel beter en sneller aanvoelen. Zo goed zelfs, dat woorden overbodig worden...

  1. Ga tegenover elkaar zitten, open je hart en sluit je ogen. Zorg dat je je goed voelt. 
  2. Stuur jezelf een innerlijke glimlach! 
  3. Open na een tijdje je ogen en kijk elkaar recht in de ogen aan. 
  4. Buig allebei voorover tot de voorhoofden tegen elkaar aan komen. Druk zacht opdat er een verbinding tot stand kan komen tussen de derde ogen, het centrum van intuïtie, het innerlijk weten. 
  5. Sla de armen voorzichtig om elkaar heen. Hou dit een paar minuten vol, zolang het goed voelt. Sluit je ogen en richt je aandacht op de plek van samenkomst, voel de warmte, voel de magische energie en de uitwisseling. 
  6. Leg dan allebei het hoofd op de schouder van de ander en omhels elkaar wat steviger.  

7 tips om je intuïtie te versterken 

1. Neem gedachten die zomaar bij je opkomen serieus. Onthoud ze of schrijf ze op, zodat je er later nog eens rustig over kunt nadenken of op kunt reflecteren.

2. De vuistregel 'ergens een nachtje over slapen' werkt écht. Neem bij ingewikkelde kwesties alle informatie door, schrijf al je afwegingen op en ga slapen - neem de volgende ochtend de beslissing die het beste voelt.

3. Ontspan. Stel je onbewuste een vraag en ga iets anders doen - mediteren, tuinieren, muziek maken, sporten, een warm bad, wat dan ook - en kijk wat er bij je bovenkomt.

4. Wees gespitst op tekens en symbolen in je omgeving. Wat valt je op, wat vangt je blik en wat zegt dat over jou of over waar je je mee bezig houdt?

5. Voed je onbewuste: gebruik je zintuigen, lees verhalen, luister naar muziek, schilder, knutsel, maak muziek, maak een collage met knipsels uit tijdschriften. Droom. Dagdroom. Fantaseer, geef je fantasie de vrije teugel. Kijk wat er spontaan uit je handen komt.

6. Durf alleen te zijn en je eigen beslissingen te nemen. Je intuïtie is een hoogstpersoonlijk, op maat gemaakt kompas, neem de ruimte er naar te luisteren en heb de moed er naar te handelen.

7. Neem bij belangrijke beslissingen een time out om je onderbewustzijn zijn werk te laten doen. Check af en toe: wat is je gevoel, en waar komt het uit voort?

Bron: Happinez