Klaar met snel klaarkomen

30-10-2022

Hoe we urenlang de liefde kunnen bedrijven. 

Uit onderzoek blijkt dat veel mensen ontevreden zijn over hun seksleven. Het is onder meer te snel, te onhandig en te eenzijdig. Dat is jammer want seks kan veel plezier, ontspanning en levenslust opwekken. Onplezierige en onbevredigende seks is niet een probleem van nu, maar van alle tijden. Ondanks de (medische) vooruitgang zijn we niet in staat het intieme contact te verbeteren. 

Er spelen tal van factoren een rol bij de lage score. Een belangrijke: vroegtijdige ejaculatie van de man. Veel mannen komen vrij snel klaar bij penetratie. Zo snel dat de vrouw vaak ontevreden achterblijft. En hij dus uiteindelijk ook. Weten we dit op te lossen, dan schieten de tevredenheidscijfers zomaar omhoog. Vraag is hoe we de man kunnen helpen... 


De huidige aanpak van het probleem werkt niet.

Slechts 9% van de mannen die last heeft van een vroegtijdige zaadlozing bij intiem contact gaat actief hulp zoeken. Of bij een arts, als er een fysiek probleem wordt vermoed, of bij psycholoog als het probleem tussen de oren zit. Uit onderzoek blijkt dat deze behandelingen voor meer dan 90% geen of onvoldoende resultaat opleveren. Soms treedt er wat verbetering op bij een combinatie: én medische hulp, bijvoorbeeld bij prostaatklachten, én praten. De meest effectieve manier is het slikken van antidepressiva. Maar dit vlakt niet alleen de drang tot klaarkomen af maar het totale gevoelsleven van de slikker. Gevolg: minder zin in seks. Dit is dus het paard achter de wagen spannen. Kan het niet anders? Zeker, maar dan moet de man in kwestie zijn verantwoordelijkheid nemen en zijn mouwen gaan opstropen.

In onze praktijk krijgen we veel mannen over de vloer voor een tantramassage. Hierbij wordt het hele lichaam gemasseerd en, desgewenst, de intieme delen gestimuleerd. Niet voor het opwekken van een orgasme, maar voor het opwekken van een heerlijk gevoel, een mix van ontspanning en levenslust. Energie die samen met de liefde uit het hart zorgt voor een extatisch gevoel. Een goede tantramassage brengt je voor even in de zevende hemel, een wereld van licht en liefde. Voorwaarde is wel dat de ontvanger moet kunnen ontvangen. En hier gaat het vaak mis. De mannen liggen meer tegen een orgasme te vechten dan dat ze kunnen zakken in het heerlijke gevoel. Hoe kunnen we hen helpen? 

Onze allesomvattende oplossing.

Daar is niet één tovermiddel voor maar een reeks van inzichten en gedragsaanpassingen. Een allesomvattende aanpak die alleen werkt als er serieus werk van wordt gemaakt. De kunst van heerlijke seks komt niemand aanwaaien. Daarin moeten we ons trainen. Wat is in de kern het probleem? Waarop moeten we ons allereerst focussen om onszelf een richting te geven? 

Mannen die opgewonden raken voelen continu de aandrang om tot actie over te gaan. De ander aan te raken, te strelen én te stimuleren. Om zo hun eigen opwinding te vergroten en daarmee af te stevenen op een orgasme. Een ongeëvenaard super zaligmakend gevoel. Niets is lekkerder dan dit. En dat is het probleem: het is gewoon té lekker. Om de aandrang te kunnen beteugelen, moet er een grote inspanning worden geleverd: de hengst moet beteugeld worden. Wie serieus met zichzelf aan de slag gaat, kan ver komen op dit pad. Zij die hopen op een snel wondermiddeltje kunnen lang wachten. Een seksleven vol onplezierige momenten wacht hen. Met zichzelf en met elkaar. Bij een sterke opwinding komt code rood snel in zicht; de wens tot klaarkomen. En dat is bij veel mannen het geval. Hierdoor krijgt de vrouw niet de tijd om te zakken in het noodzakelijke gevoel dat optimaal plezier en diepe bevrediging oplevert. Het gevoel van vertrouwen en overgave. Voor snelle geile seks is vaak niet meer nodig dan een aantrekkelijk uiterlijk. Erop en erover. Heerlijk genieten voor even. Maar voor een urenlang liefdesspel is meer nodig. Voor de vrouw een gevoel van veiligheid (ze moet de man echt kunnen vertrouwen) en bewondering (ze moet zijn respect en waardering kunnen voelen). Veel en veel meer dus dan een geile blik en een harde erectie. En dit is dé voorwaarde voor urenlang de liefde bedrijven met elkaar: de vrouw moet zich kunnen overgeven aan hem. Niet alleen aan zijn uiterlijk maar ook aan zijn intenties. Wat is zijn doel? Zelfbevrediging of een bevredigend samenspel voor twee? Een vraag die elke man zich mag stellen...

Het begin van fijne seks is een inzicht: een vrouw heeft tijd nodig om zich volledig te kunnen overgeven. Tijd die haar gegeven wordt als de man zijn lust tot klaarkomen weet te beteugelen. Leert hij dit niet, dan zullen zijn inspanningen vroeg of laat op een teleurstelling uitdraaien. 

Hoe krijgen we hem zover? Met een tweede inzicht: seks is niet bedoeld om jezelf een fijne tijd te geven, maar om elkaar naar een hoogtepunt te brengen. Niet in de zin van een orgasme, maar in de zin van een fijne tijd en een bevredigend samenspel. Een samenzijn van geven en nemen. De man moet daarom zijn drang tot actie leren beugelen, de hengst in hem kunnen temmen. Hoe? 

Door een meer dienstbare houding aan te nemen. Hij zal zich moeten openen voor de vrouw, niet alleen voor haar uiterlijk, maar voor wie zij echt is, ook diep vanbinnen. De vrouw in haar totaliteit leren zien, kunnen accepteren en weten te bewonderen. Als een vrouw dit voelt bij een man, dan zullen haar bange remmingen wegvallen. Haar armen en schoot openen zich volledig... de voorwaarde voor fijne seks. Uiteindelijk is het allemaal een kwestie van focus. 

Focust de man zich in het samenzijn op zichzelf, op zijn opwinding en drang om klaar te komen, dan brengt hij zichzelf snel in de gevarenzone. Weet hij zijn aandacht te verschuiven naar het totale gevoel, waaronder zijn waardering en bewondering voor haar, dan kan hij het veel langer volhouden. Zolang dat zij er ook volop van kan genieten, ook diep vanbinnen. 

 De uitdaging voor de opgewonden man in deze is om de wens te gaan voelen de ander een heerlijke tijd te willen schenken én de behoefte te gaan voelen om ook van het ontvangen te genieten, zonder altijd gehoor te geven aan de drang tot actie. Dit is het bewandelen van het pad van lust naar liefde. Niet om de lust totaal te elimineren, maar om de lust in liefde te verpakken. 

David en Claire

Academie voor Tantra