Liefdesbrief schrijven

11-11-1111

Schrijf een liefdesbrief aan je partner. Niet een brief waarin je hem of haar de liefde verklaart, dat wisten we al, maar een brief om verder te komen in je relatie. Om meer duidelijkheid te scheppen. Hierdoor leer je communiceren (het onder woorden brengen van gedachten en gevoelens) én reflecteren (zelfanalyse).

Begroet hem of haar in liefde in de brief. Wees aardig, schep een open ruimte waarin alles er mag zijn. Wees niet belerend, ook niet bestraffend. Wees eerlijk, zeg wat je voelt. Doe dit vanuit het hart, niet vanuit het hoofd, niet vanuit de buik. Laat de pen over het papier gaan. De woorden komen...

Schrijf van je af! Schrijf wat je vervelend vindt en waarom, schrijf wat je leuk vindt en waarom, schrijf wat je onzeker maakt en waarom, schrijf wat je raakt en waarom, schrijf wat je verlangt en waarom. Maak jouw wens zo duidelijk mogelijk. Geef de ander een cadeau, zo fijn mogelijk, tastbaar of in woorden. Een liefdesbrief maakt dingen helder, zorgt voor openingen, helpt jullie verder op het pad.

Laat de brief een dag liggen. Sta je de volgende dag nog steeds 100% achter de inhoud, laat hem dan lezen...