New Reiki Activatie

11-11-1111

Reiki is het Japanse woord voor de allesomvattende en alles doordringende levenskracht. Het woord Reiki bestaat uit de Japanse karakters Rei en Ki. Rei betekent universeel en Ki betekent levensenergie of vitale kracht. Reiki is dus universele levensenergie. Als je bent ingewijd of geactiveerd in Reiki, dan kun je deze energie doorgeven aan jezelf en anderen voor heling.

Alle mensen beschikken over universele levensenergie, want deze krijg je bij de geboorte mee. In deze westerse wereld raken we in de loop van ons leven verder van onze natuur verwijderd. Het kanaal waar de Reiki-energie doorheen stroomt, slibt langzaam maar zeker dicht, waardoor doorgeven van energie niet meer mogelijk is. Met een Reiki Activatie of inwijding wordt dit kanaal weer geopend.

New Reiki

New Reiki is een nieuwe vorm van Reiki; eenvoudiger en krachtiger. Het is een nieuwe manier om energie door te geven, op afstand te sturen en over te dragen aan anderen. Een sessie duurt slechts 3 tot 5 minuten en kent geen symbolen en handposities, zoals in de traditionele Reiki. Want in deze tijd, waarin de energie op aarde steeds hoger wordt, zijn deze oude hulpmiddelen niet meer nodig.

New Reiki is gebaseerd op het feit dat Reiki "slimme energie" is en zal doen wat nodig is, of we het nu begeleiden of niet. 

Reiki Activatie of inwijding

Iedereen kan Reiki energie doorgeven. Je hoeft alleen een inwijding te ondergaan en daarna kun je je handen gebruiken of je intentie om de levensenergie aan een ander (of jezelf) over te dragen. Een inwijding (afstemming of initiatie) is een techniek waarbij de master middels een ritueel of intentie de inwijdeling (ontvanger) helpt de energiefrequentie in zijn/haar systeem te verhogen om een volgend niveau in spirituele groei te bereiken.

Met een Reiki inwijding wordt het doorgeefkanaal voor de Reiki energie geopend; de Sushumna nadi. Dit is het centrale energiekanaal (meridiaan) dat langs de ruggengraat loopt. Dit kanaal heeft meerdere knooppunten, de chakra's. Elk chakra heeft zijn specifieke eigenschappen en bijbehorende levensgebieden.

Het grote gevolg van het openen van het doorgeefkanaal is dat de energie makkelijker langs jouw chakra's kan stromen, waardoor alle levensgebieden aangeraakt en geactiveerd worden. Hierdoor gaat een proces van heling van start.

Na een Reiki Activatie/inwijding kun je niet alleen energie doorgeven om jezelf en anderen te helen, maar vooral krijgt je spirituele ontwikkeling een enorme impuls.

Drie audio Activaties/inwijdingen

New Reiki kent 3 levels van inwijdingen. Elk level bouwt voort op het vorige, waardoor de 'kracht' van de energie steeds meer toeneemt. De inwijding is vastgelegd in een audio bestand. Een audio inwijding is een mp3-bestand met stilte, waarin de specifieke inwijding energetisch is vastgelegd. Als je het bestand afspeelt, krijg je de inwijding op dezelfde manier als wanneer deze persoonlijk wordt doorgegeven.

Level 1

Fysiek energie overdragen: jezelf en anderen helen met handoplegging

Level 2

Energie sturen op afstand naar situaties en personen

Level 3

Masterinwijding waarmee je anderen kunt inwijden

In deze online training ontvang je level I van New Reiki. Wil je ook ingewijd worden in level II en III, dan kun je deze bestellen onderaan deze pagina.

Wat kun je na de New Reiki Activatie?

Zelfbehandeling

De zelfbehandeling met New Reiki is eenvoudig, kort en doeltreffend. Er is geen lay- out of vast stramien van handposities. Sterker nog, bij de zelfbehandeling met New Reiki hoef je in principe helemaal geen handposities te gebruiken.

 • Ga rustig zitten of liggen

 • Maak je hoofd leeg, voor zover mogelijk

 • Ontspan en haal drie keer diep adem.

 • Breng je handen nu in namaste-houding (samengevouwen, handpalmen tegen elkaar, op harthoogte)

 • Spreek innerlijk uit: "Reiki" en laat de energie stromen gedurende 3-5 minuten

 • Oordeel niet over je sensaties, observeer en verwelkom alle sensaties (fysiek, emotioneel, mentaal, spiritueel)

 • Je voelt het wanneer er genoeg energie heeft gestroomd

 • Sluit af en wees dankbaar voor dit moment voor jezelf

 • Drink een glas water

Dat is het. Heel simpel. Kernwoorden in deze zelfbehandeling zijn intentie (goed afstemmen) en ontvankelijkheid (energie laten stromen zonder oordeel). Je hoeft dus geen moeite te doen!

Ook als je denken actief wordt, laat het gebeuren. Zeg tegen de gedachte: "Prima, je bent er, ik erken je, en nu laat ik je ook weer los". Straf of veroordeel jezelf niet als je het gevoel hebt dat je concentratie niet moeiteloos gaat en dat je moeilijk kunt ontspannen - dit kan bij de healingsessie horen en een doel dienen. Laat alles zijn zoals het is en probeer ontspannen en ontvankelijk de energie te absorberen en te laten stromen. En wees je ervan bewust dat de healing doorwerkt.

Handen op de 'zere' plek leggen

Op sommige momenten kan het zo zijn dat je wel de behoefte voelt om je handen op jezelf te plaatsen om de energie naar een specifieke plek te geleiden. Dat kan en mag. Soms weet je dat je persoonlijke energie stagneert op een bepaalde locatie, bijvoorbeeld de keel of de maag, en dan kun je daar met Reiki effectief op inspelen. Probeer het maar!

Bedenk dat de Reiki energie altijd stroomt naar de plekken waar het nodig is. Het is alsof je een emmer water leegt op een pad vol kuilen: het water vindt zijn weg wel naar de ondiepe plekken, daar hoef jij geen moeite voor te doen of bij na te denken. Je hoeft niet met je emmertje Reiki alle kuilen langs te gaan. De energie stroomt - vertrouw daarop.

Behandeling van anderen

 • Zorg dat de ontvanger comfortabel zit op een stoel met beide voeten op de grond

 • Moedig de ontvanger aan om zoveel mogelijk te ontspannen, zowel fysiek als mentaal, en om goed en diep adem te halen

 • Maak je eigen hoofd ook leeg en ontspan. Denk vooral aan je schouders. Haal drie keer diep adem

 • Plaats je handen op de schouders van de ontvanger

 • Met een innerlijk uitspreken van "Reiki" breng je de energiestroom op gang (= je intentie)

 • Laat de energie gewoon stromen. Je hoeft je niet te concentreren op het laten stromen van de energie, het zal vanzelf gaan... gewoon ontspannen en genieten van de energie.

 • Wanneer 3-5 minuten zijn verstreken zul je voelen dat de energie stopt, of je voelt je een beetje moe. Dat betekent dat de heling is afgerond.

 • Sluit af en wees dankbaar voor het feit dat je als kanaal voor de helende energie hebt mogen dienen

Laat de ontvanger een glas water drinken en neem er zelf ook een. Nodig de ontvanger uit om de ervaring te delen in een nagesprek.

Op deze manier zal de ontvanger altijd de juiste heling krijgen die hij nodig heeft, hoe ernstig of onbeduidend de kwaal ook is. Vergeet niet dat de energie altijd zal stromen naar de plaats waar ze nodig is. De healing is kort, maar krachtig. De effecten kunnen doorwerken gedurende de dag.

Hoe werkt het ontvangen van de New Reiki Activatie?

 • Zorg dat je niet gestoord wordt.
 • Ga lekker zitten of liggen.
 • Ga allereerst met je aandacht naar je HART en spreek de intentie uit de inwijding in liefde te ontvangen. Dit versterkt de werking.
 • Zet het MP3 bestand aan.
 • Als je het eerste belletje hoort wordt de Activatie gestart.
 • Als je er klaar voor bent spreek je de volgende intentie hardop uit:
  "Ik ben nu klaar om New Reiki level [..] te ontvangen die door Luna Magdalena is voorbereid".
 • De inwijding komt middels geënergetiseerde stilte tot stand.
 • Voel wat de inwijding met je doet. Misschien voel je dat er iets met je gebeurt, maar misschien ook niet. Weet, de inwijding werkt altijd.
 • Na circa 10 minuten hoor je een tweede belletje. De inwijding is beëindigd.
 • Voelt het goed voor je, blijf dan nog even rustig zitten of liggen.
 • Drink een glas water na afloop.
 • Geniet ervan!

Bestellen New Reiki level II en III - €50

De levels en handleiding zijn meteen na betalen als download beschikbaar