Seksueel gevoelig worden

11-11-1111

Met de volgende oefening kunnen vrouwen meer seksueel genot ervaren mannen hebben baat bij de oefening doordat ze een groter uithoudingsvermogen en een sterkere erectie krijgen. Het is de oefening waarbij de PC spier getraind wordt. 

De PC spier (pubococygeus) verbindt de anus en de genitaliën met de zitbotten en de benen. Hij vormt de belangrijkste spier van de bekkenbodem en regelt het openen en sluiten van de uterus, het zaadkanaal, de vagina en de anus. 

Als je deze spier traint, dan wordt je niet alleen seksueel gevoeliger, maar een sterke PC spier is ook van cruciaal belang om urine-incontinentie en premature ejaculatie (te snel klaarkomen) te voorkomen.

De PC spier voel je als je heel nodig naar de WC moet en je probeert je urine tegen te houden.

Vrouwen kunnen door deze oefening leren de penis steviger in hun vagina te houden, wat de erotische gevoeligheid van beide partners bevordert en bij mannen stimuleert deze oefening de bloedtoevoer naar de penis, waardoor zowel het erectievermogen als het genotsgevoel toeneemt.

Het ritmisch samentrekken en ontspannen van de PC pomp gaat vanzelf tijdens het vrijen. Deze beweging treedt ook heel snel achter elkaar op bij een orgasme. Door deze beweging langzaam en bewust te maken, vergroot je je vermogen om orgastische gewaarwordingen tijdens het vrijen te intensiveren.

Dus... ben je er klaar voor?

Zo gaat de oefening:

  • Ga rustig zitten en haal drie keer diep adem. In 7 tellen door de neus in, 3 seconden je adem vasthouden en vervolgens in 7 tellen uitademen door je mond via het gleufje tussen je lippen uit, pffff. 7 tellen in, 3 tellen vasthouden, 7 tellen uit... En dat 3 keer. 
  • Blijf in je rust.
  • Houd deze ademhaling aan terwijl je op de 7 tellen inademing je PC spier aantrekt, alsof je je urine tegen moeten houden. In 7 tellen van lichte aanspanning naar complete aanspanning. 
  • Visualiseer dat je je adem helemaal tot in je genitaliën laat komen en houdt 6 tellen vast.
  • Dan, op je uitademing, laat je je PC spier in 7 tellen langzaam los.
  • Doe dit negen keer achter elkaar. 
  • Doe dit een paar keer per dag. 
  • Na 10 dagen zul je al merken dat je genitaliën gevoeliger zijn geworden. 

Heb je eenmaal de smaak te pakken, dan kun je deze oefening elk moment van de dag doen. Als je in de rij bij de kassa staat, in de auto, achter je computer op je werk...

In module 7 zullen we met deze oefening een stapje verdergaan en gaan we de seksuele energie ermee opwekken. Blijven oefenen dus...