Sensuele aanraking

11-11-1111

Deze oefening doe je alleen - een leuke kennismaking met seksuele energie

Je kent vast de helende en koesterende kracht van aanraking. Het genot van een liefdevolle aanraking bevestigt het recht op geluk. We mogen gelukkig zijn, ondanks pijnlijke ervaringen, we mogen genieten, naast moeilijke uitdagingen. Er bestaat ook sensueel genot, aanraken om de seksuele energie te bevrijden. 

Raak jezelf langzaam en voorzichtig aan. Streel jezelf, bewonder jezelf. Neem de tijd om je lijf te ontdekken. Doe het met liefde, zonder oordeel, vol tederheid. Het is jouw huis en vervoermiddel op aarde én de poort naar een groter bewustzijn, naar extase.

Kijk, voel en ruik. Ontspan en geniet. Streel jezelf zacht met de toppen van de vingers. Gebruik een veer of een zijdezachte stof. 

Wat vind je lekker, wat geeft erotisch genot, waar raak je heerlijk opgewonden van? Wat vind je moeilijk, waar zit nog schaamte? Accepteer de gevoelens die boven komen drijven, oordeel niet. 

De uitgebreide variant
Steek kaarsjes aan, verspreid een heerlijk luchtje, zet een zwoel meditatief muziekje op.

Smeer jezelf in met massageolie. Hierdoor glijden jouw handen en vingers nog makkelijker over je huid. Er zijn geen beletsels meer, alles gaat soepel, alles is glad. Wie de olie opwarmt, smaakt het genot van warme olie. Een siddering trekt door je lijf, echt waar. 

Neem er de tijd voor. Raak delen van je lijf aan, die je niet vaak aanraakt. Lekker tussen de tenen, de bal van je voet, de hielen, de achterkant van je benen, de billen, de binnenkant van de dijen, de buik, de borsten, de zijkant net onder de oksels, tussen de vingers, je hals, nek, wangen, neus, oren. In de oren komen veel zenuwen samen, een uiterst gevoelig en sensueel deel van je lijf dus... Ga op in het genot!