Sensuele chakra oefening

11-11-1111

Deze oefening is een verwarmende samensmelting. Laat je energie je geliefde verwarmen en smelt samen met de energie die je ontvangt. Jullie energiestromen worden met elkaar verweven. De mooiste manier om de liefde te bedrijven!

Het is essentieel voor deze oefening om een begrip te hebben van de chakra's. 

Deze oefening doe je samen met je partner:

  1. Ga op op het bed liggen, naast je geliefde. Ga lekker liggen, houd elkaars hand vast en adem een paar minuten bewust in en uit om te ontspannen.
  2. Leg nu jullie handen op elkaars wortelchakra, in dit geval de geslachtsdelen. Visualiseer hoe er rood licht langs je arm stroomt naar je partners chakra en via de arm van je partner weer omhoog naar jou. Dit licht is aards en krachtig.
  3. Leg na een paar minuten jullie handen op elkaars sacrale chakra, de onderbuik. Visualiseer hoe er oranje licht tussen jullie heen en weer stroomt; dit licht is sensueel en sterk.
  4. Leg na een paar minuten jullie handen op elkaars navel- of zonnevlechtchakra, onder de ribben. Visualiseer hoe er geel licht tussen jullie heen en weer stroomt; dit licht is krachtig en zelfverzekerd.
  5. Als je dit een paar minuten hebt gedaan gaan jullie op je zij liggen en kijk elkaar in de ogen. Leg jullie handen op elkaars hartchakra, op het hart. Visualiseer hoe er groen licht tussen jullie heen en weer stroomt.; dit licht is gul en liefdevol. Houdt oogcontact.
  6. Leg na een paar minuten jullie handen op elkaars keelchakra. Doe dit heel voorzichtig, je partner moet kunnen ademen. Raak de huid lichtjes aan. Visualiseer hoe er blauw licht tussen jullie heen en weer stroomt; dit licht is helder en doelgericht.
  7. Leg na een paar minuten je vingertoppen op elkaar derde oog chakra. Visualiseer hoe er paars licht tussen jullie heen en weer stroomt; dit licht is fel en zoet.
  8. Leg na een paar minuten je handen op elkaars hoofd, op de kruinchakra. Visualiseer hoe er fel wit licht tussen jullie heen en weer stroomt.
  9. Blijf nog even liggen en geniet van elkaars energie.

Opmerking:
Kun je verwachten dat je partners energie jouw chakra's opent? Waarschijnlijk niet: die zijn van jou, en alleen jouw acties, gevoelens en gedachten bepalen hoe vrij de energie erlangs kan stormen. Een warme en liefdevolle interactie met een geliefde is wel een van de fijnste manieren om je energie te versterken, en samen kunnen jullie een uniek energiecircuit realiseren. Jouw geest blijft van jou, maar jullie energiestromen kunnen wel met elkaar worden verweven, net zoals jullie elkaar lichamelijk omhelzen en verstrengeld zijn. De mooiste manier om de liefde te bedrijven!

Uit: Tantrische seks van Claudia Blake