Wat als we de ziel gaan betrekken bij ons seksleven...

30-10-2022

Heilige seks is seks waarbij de ziel ook meedoet. Eenvoudiger valt het niet uit te leggen. Dit als tegenhanger van geile seks, waarbij lust de motor is. 

Bij geile seks raken we enorm opgewonden van elkaar en willen maar één ding: penetreren. Hier is op zich niks mis mee; heerlijk om de lust te voelen en te uiten, zeker als beiden enorm opgewonden zijn. 

Alleen missen we door het onstuimige enthousiasme wel iets: diepe bevrediging leidend tot langdurige tevredenheid. Geile seks bevredigt namelijk aan de buitenkant, niet diep vanbinnen. We raken snel weer opgewonden. Dit kan onrust en spanning geven, zeker als er geen ander is om de opwinding mee te delen.


Bij heilige seks is niet lust maar liefde de motor

De liefde die we voor elkaar voelen. Niet alleen voor de buitenkant, maar ook voor de binnenkant. We raken niet alleen enthousiast van elkaars uiterlijk, maar ook van het innerlijk. Feitelijk willen we alles van elkaar ontdekken en bewonderen. Die liefde dus waarbij het hart wagenwijd opengaat...

Als we het hart zien als poort naar de ziel, dan kan de ziel zich laten voelen tijdens dit liefdevolle samenzijn. Een diep weten dat het samensmelten oké is, dat het zeer vertrouwd aanvoelt, dat het op de diepste lagen bevrediging zal schenken. Dat schaamte niet nodig is en een schuldgevoel en spijt ook niet. Alles is oké, alles voelt oké, ook als het een keer niet helemaal geweldig is. De ziel die laat voelen dat penetratie niet altijd nodig is, maar een uitingsvorm van de liefdevolle opwinding is waar we bewust wel of niet voor kunnen kiezen. Dat klaarkomen ook niet het ultieme doel is, maar een extra beleving waar we wel of niet naar toe kunnen werken.

Voor het beleven van heilige seks is tijd nodig om de ziel de gelegenheid te geven om zich te laten voelen.

Grote spelbreker is dikwijls het orgasme van de man: hij komt te snel klaar. Daardoor krijgt de vrouw onvoldoende tijd om in een ontvankelijke staat te komen, één waarbij zij zich helemaal kan openen voor hem. Dé voorwaarde om de ziel te kunnen betrekken bij het intieme samenzijn.

Tantra als weg naar diep bevredigende intimiteit

Academie voor Tantra heeft een trainingsprogramma opgesteld voor mannen die aan de slag willen met hun premature ejaculatie. Hierbij vormen principes uit de Tantra de basis: bewustwording van gevoelens, de enorme opwinding leren beteugelen, van lust naar liefde en bewondering, van nemen naar leren geven en ontvangen. Een programma vol heldere inzichten, handige tips en spannende oefeningen. Wie hier serieus werk van maakt, zal binnen enkele weken een significante verbetering opmerken. De ziel kan zich gaan klaarmaken...

David & Claire Goedhart

Academie voor Tantra