Zelfbevrediging

11-11-1111

Zelfbevrediging vrouwen
Smeer wat olie over de binnenkant van je dijen, je schaamlippen, je yoini (vagina), de anus. Streel en masseer zacht je gevoelige delen. Ook je borsten en tepels. Streel zachtjes de clitoris, maak draaiende bewegingen met de vingertoppen. Zoek uit wat lekker is, waar je opgewonden van raakt. Glij met je vingers naar binnen en zoek de gevoelige plekjes. Masseer wat sneller en langzamer, wissel af. Onderzoek de anus. Voel wat het met je doet. Voel de seksuele energie stromen, voel de warme gloed door je lijf trekken... Geef je over aan het genot!

Zelfbevrediging mannen
Smeer je lingam (penis) in met olie. Neem er de tijd voor, elk stukje, van de eikel tot de balzak, zacht en teder. Houd de penis met één of twee handen vast, met de duimen omhoog of omlaag. Wissel af, onderzoek wat lekker is. Beweeg snel en langzaam. Raak het gebied tussen balzak en anus aan. Masseer het met de vingertoppen. Maak rondjes om de anus. Dit zijn allemaal uiterst gevoelige plekjes van je lijf. Steek je vingertop naar binnen Geniet. Voel de seksuele energie stromen, voel de warme gloed die door je lijf trekt. Geef je eraan over! 

Orgasme
Klaarkomen mag maar hoeft niet. Het is een keuze, afhankelijk van de setting en van hoe je je voelt. Wie klaarkomt verliest de seksuele energie. Je bent moe en ontspannen. Je kan heerlijk in slaap vallen bijvoorbeeld. Klaarkomen om tot rust te komen. Wie niet klaarkomt, houdt de seksuele energie vast. Je voelt je energieker. De opwinding blijft sluimeren en kan ieder moment oplaaien, daar is weinig stimulans voor nodig. Wil je de gevoelens tot bedaren brengen zonder klaar te komen, ga dan bewust ontspannen. Neem bijvoorbeeld een heerlijk warm bad met lavendelolie. Verzet daarna je gedachten.

Stimuleren liefdevolle seksualiteit
Wie besluit de seksuele energie vast te houden, kan met de volgende eenvoudige oefening het beleven van liefdevolle seksualiteit bevorderen. Seks vanuit het hart, van lust naar liefde, van begeerte naar bewondering. Leg na het stimuleren van de seksuele energie je linkerhand op je hart en je rechterhand op je geslachtsorgaan. Open in gedachten je hart en laat ook de liefde stromen. Laat de energieën een paar minuten heen en weer stromen tussen deze twee gebieden. Er komt een verbinding tot stand. Een verbinding die op elk moment geactiveerd kan worden. Zijn de blokkades tussen hart en geslacht weg, dan is een gedachte genoeg om de liefdevolle seksuele energie te laten ontvlammen.