Reviews

"Dear Claire, Dear David,

I didn't expect this, I was floating above the matrass. This was so intense. It was a genuine pleasure to meet you at your studio. Thank you for a warm, loving and stimulating time.You each have a gift for making connections and I am very grateful to be included in your circle of touch.I look forward to seeing you again soon! Big, big hugs!"

Art

Lieve David en Claire,

Ontzettend bedankt dat ik jullie heb mogen ontmoeten en de massage van Claire heb mogen ontvangen welke mijn hart helemaal heeft geopend. Afgelopen vrijdagnacht heb ik met een vriendin liefde beleefd zoals wij nog nooit gevoeld hadden, heel vol, diep en vol energie zonder doel maar ongelofelijk mooi. Gisteren begonnen met David's boek te lezen en daar stond het precies zo in beschreven. Het boek is prachtig om te lezen en verbindt ineens heel veel losse eindjes tot een prachtige dikke kabel van vertrouwen en de wil tot geven & ontvangen van liefde. Ik kom volgend jaar zeker een cursus bij jullie volgen!

Wens jullie hele mooie feestdagen en nogmaals DANK !!!!!

Warme groet, 

J.


De ervaring van Marloes, die samen met haar partner Frank een privéworkshop "Leren Tantra Masseren" bij ons volgde:

"David en Claire zijn om te beginnen heel warme en bevlogen mensen die op een heel natuurlijke manier weten je snel op je gemak te stellen. Ze gaven ons bij binnenkomst direct al het gevoel dat we compleet onszelf konden zijn en sterker nog; al snel voelde ik me zo relaxed dat ik in staat was om te delen wat me het meeste in de weg zat in de relatie met Frank... Ik heb er echt moeite mee om mezelf helemaal voor Frank open te stellen. Zowel in het ontvangen, als ook en met name in het geven. Bang om niet genoeg te zijn. Niet aantrekkelijk genoeg, niet fijn genoeg en zeker in bed niet goed genoeg. 

Deze workshop was dan ook een grote uitdaging voor me, want waar Frank een natuurtalent is in masseren en mij goed kan aanvoelen, heb ik vaak geen idee wat prettig is voor hem. Toen we na het kennismakingsgesprek en een kopje thee de massagemat opgingen, was ik best gespannen. We besloten dat het fijn zou zijn dat Frank mij eerst zou masseren, hij volgde daarbij David, die zo vol liefde en zachtheid Claire masseerde en toch volledig aanwezig bleef om Frank te ondersteunen en begeleiden....Niet teveel sturend, maar precies met de juiste aanwijzing op het juiste moment. Deze opzet was heel prettig, we hoefden enerzijds alleen maar te volgen, anderzijds was er alle ruimte voor Frank om echt zijn eigen gevoel in de massage te leggen.

David en Claire stelden ons in hun aanwezigheid en manier van doen samen zo op ons gemak, het voelde allemaal compleet normaal en prettig aan om zo dicht bij elkaar zo intiem te zijn. In een gezamenlijke sfeer en tegelijk heel intiem met Frank. Ik kon me hierdoor goed aan de massage overgeven en werd heerlijk ontspannen en op een prettige manier opgewonden en energiek. Ik had zin om nu de rollen om te draaien al voelde ik die bekende spanning ook wel weer toenemen. Na een heel korte pauze was het tijd voor mij om Frank te masseren. Claire begeleide me door vol aandacht en genegenheid David te masseren en me uit te nodigen haar te volgen. Ze leerde me geen ingewikkelde technieken, maar legde telkens weer de nadruk op het laten stromen van het gevoel van liefde en bewondering voor de ander. "Leg je hart in je handen" zei ze en het lukte me hierdoor vrij makkelijk om mee te gaan in de liefdevolle sfeer die zij creëerde. Het was ook bijzonder inspirerend om te zien dat David alles volledig kon ontvangen, zonder schaamte, volledig vrij genietend. Ik was heel blij om te merken dat Frank hierdoor ook steeds dieper in zijn gevoel kon zakken en ook die totale ontspanning en gevoeligheid liet blijken. Toen we eenmaal bij de Lingam Devotion waren aangekomen (hier was ik het meest nieuwsgierig naar) merkte ik dat ik in een soort trance terecht kwam, een soort overgave. Claire had dit vooraf al genoemd, maar toen kon ik me er nog niet echt iets bij voorstellen. Alle spanning viel weg en ik kon echt voelen dat ik qua intimiteit met Frank altijd met de handrem erop had geleefd. Te zien en voelen welk effect mijn aanraking van de Lingam en Franks hele lichaam op hem had, maakte dat ik zoveel voelde tegelijkertijd. Liefde, bewondering, opwinding, overgave en niet te vergeten vergat ik het gevoel voor tijd en plaats volledig! Geen idee hoelang dit geduurd heeft, voor mijn gevoel eindeloos... Op een gegeven moment ging Claire bij David liggen en nodigde ze mij uit om in de armen van Frank te gaan liggen. We waren beiden best onder de indruk over wat er zojuist tussen ons was gebeurd. Hoe we daar lagen was zo intiem. Heerlijk om zo even te kunnen knuffelen en te voelen. 

Na afloop hebben we even nagepraat maar eigenlijk had ik er nog niet veel woorden voor en Frank ook niet. We waren er stil van.

Thuis plannen we nu regelmatig een avondje in om elkaar liefdevol te masseren en echt bewust ruimte te maken om elkaar te laten voelen hoeveel liefde en bewondering we voor elkaar voelen, ook al is het soms heel hectisch in ons leven. Die trance die we ervaren hebben bij de workshop hebben we nog niet ervaren thuis, maar we zijn elke keer weer in staat om een laag dieper te gaan met elkaar. Het heeft ook al mooie gesprekken tussen ons opgeleverd en het algehele contact is gewoon heel veel fijner geworden. We gaan hier zeker mee door, want we voelen dat we samen nog meer de verdieping in kunnen met de massage. Waarschijnlijk willen we onszelf binnenkort de workshop "De Kunst van het Beminnen" kado doen. Ergens ben ik heel benieuwd wat dat ons zou kunnen gaan brengen. Al is dat ook wel weer spannend. Maar na deze ervaring kunnen we in elk geval gerust zijn dat we in goede handen zijn. 

David en Claire, nogmaals bedankt voor een heerlijke en zeer behulpzame workshop! Het heeft ons liefdesleven een flinke impuls gegeven, daar waar we best een beetje vastgelopen waren. Hopelijk tot binnenkort!

Lieve groeten,

Frank en Marloes.