Heilige seks

11-11-1111

Heilige seks heeft niets met techniek te maken, het is geen kunstje tussen de lakens. Het is open en eerlijk zijn naar jezelf en de ander toe. Het is je verantwoordelijkheid nemen voor een gelukkig leven, je hart openen naar dat wat is. In heilige seks draait het niet om de seksuele begeerte of dierlijke lust, maar om het delen van de liefde. Niet om de seksuele bevrediging, maar om het liefdevolle samenzijn, het één-zijn. Niet om de borsten en clitoris, maar om de schoonheid van het hele lichaam, de bekoring van het hele wezen.

Om deze staat van zijn te kunnen bereiken, moeten we de seksuele begeerte overstijgen. Dit doen we niet door een knop om te zetten, maar door te oefenen. Liefdevol samenzijn en samensmelten zonder ons te verliezen in lustgevoelens. Niet fantaseren, maar terugkeren in het hier en nu van het samenzijn. Niet laten leiden door verwachtingen, maar door de realiteit. Niet focussen op de geslachtsorganen, maar op het liefdevolle gevoel dat gaat stromen. 

Door geduldig te oefenen, leer je het juiste gevoel te herkennen en vast te houden. Hoe weet je als man dat je op de juiste weg zit? Als (de aandrang tot) een orgasme uitblijft... Hoe weet je als vrouw dat je op de goede weg zit? Als jouw vagina een magnetische kracht krijgt...

Door liefde te zijn, door liefde te voelen, van top tot teen, vanbinnen en vanbuiten, kan de geest afdalen in het lichaam, kan het goddelijke zich manifesteren op aarde. Wees open, eerlijk en kwetsbaar. Laat je gaan, laat het los, zak in de poel van liefde en wordt één met de liefde. Focus je op de liefde tijdens het vrijen, niet op de fantasie, niet op verwachtingen. Vergeet alles wat je ooit hebt geleerd en concentreer je uitsluitend op de liefdevolle gevoelens. Laat het gebeuren, stroom mee, laat je lichaam gaan, laat je handen gaan. Denk niet, maar voel. Doe wat goed voelt...

Het goddelijke heeft tijd nodig om zich te laten voelen. Heilige seks doe je niet even tussendoor, niet als je één en al opwinding bent. Voel je liefdevol, dat wel, neem er ook de tijd voor, zorg voor de juiste omstandigheden, geen afleiding dus. 

 • Streel en vrij, maar geef de opwinding niet de overhand, zeker de man niet. Verlies je niet in geilheid, in opwindende fantasieën, maar blijf gefocust op de liefde die je voelt. 
 • Kus wel, maar tong niet. Tongen is teveel seks. 
 • Streel wel, maar niet de penis, niet teveel in ieder geval. 
 • Streel de buitenkant van de vagina, maar ga niet met je vinger(s) naar binnen, dat is teveel seks.

Erectie niet noodzakelijk

Heilige seks bedrijven is wat anders dan geile seks; er hoeft dus geen erectie te zijn. Feitelijk is een erectie alleen nodig bij de penetratie. Hij wordt vanzelf hard als de penis in de vagina is. 

 • Stroom je over van de liefde voor elkaar, breng dan de penis in de vagina. Help de man bij het inbrengen als de penis wat slap is. Duw de penis zacht en liefdevol zo diep mogelijk in de vagina. 
 • Beweeg niet, wacht af, voel en ervaar. Haal geen geile herinneringen op, activeer geen fantasieën, besef niet waar de penis is, dan bestaat er de kans op een vroegtijdig orgasme. De magie verdwijnt. Gewoon opgaan in het liefdevolle gevoel. Voelen, voelen, voelen! Zijn, zijn, zijn!
 • Beweeg zachtjes, als dat goed voelt, als de penis en het lichaam vanzelf gaan bewegen. Natuurlijk en vloeiend, niet assertief en agressief. 
 • Voel je als man dat je klaar gaat komen, houd je dan stil, of trek je terug. 

Oefen je hierin. Voel bewust, wees alert, maar laat je niet gaan. De rem erop. Je bent dienstbaar aan haar en aan het samenzijn, vergeet dat niet! Dit valt niet mee, want we hebben het wel over dierlijke instincten en onstuimige emoties. Wees als vrouw geduldig, geef de man de tijd en de ruimte om zich hierin te bekwamen.

Het grote geheim van Heilige seks

En nu komt het grote geheim van Heilige seks: als de liefde tastbaar is en de penis rustig in de vagina is, dan kunnen de goddelijke energieën hun werk doen: het gevoel van één-zijn scheppen. De vagina kan zich volledig ontspannen, waardoor de energieën vrijelijk gaan stromen. De man neemt die energieën in zich op, waardoor hij ook blij en gelukkig wordt, op de diepste lagen van zijn wezen.

Deze energie-uitwisseling gaat vanzelf, die hoeft niet met het hoofd te worden gestuurd. Ze is niet af te dwingen. Het gebeurt vanzelf als... de man en de vrouw hun verleden hebben geheeld, de seksuele begeerte zijn overstegen en geheel kunnen opgaan in het hier en nu van de liefde!

Wie zich als vrouw bekwaamd in heilige seks, zal merken dat de vagina steeds zachter en ontvankelijker wordt, steeds gevoeliger en bewuster. Hierdoor neemt het plezier en de voldoening toe. Wie zich als man bekwaamd in heilige seks, zal merken dat de beheersing toeneemt en dat de angst om vroegtijdig klaar te komen verdwijnt. Hierdoor neemt het plezier en de voldoening toe. De spiraal is gekeerd en draait vanaf nu alleen nog maar omhoog. The sky is the limit!

We hebben het niet over goed en slecht. De ene vorm van seks is niet beter dan de ander vorm van seks. Alleen, wil je echt gelukkig worden, wil je bezield raken en schepper worden van een harmonieuze wereld, dan zal je weer één moeten worden met het leven, met de schepper van het leven, met de bron van het leven: God. 

Drie Soetra's

Als je heilige seks wilt praktiseren, houdt dan de volgende drie stelregels / universele wijsheden (ook wel Soetra's genoemd) voor ogen:

1. Houd je aandacht in het begin van de seksuele gemeenschap op het vuur gericht, ga daarmee door en vermijd zo de sintels aan het eind. 

De vraag is, hoe kun je bij het begin blijven, zonder naar het einde te gaan? 

 • Beschouw vrijen niet als een manier om iets te bereiken. Zie het niet als middel; vrijen is al een doel op zich.
 • Denk niet aan de toekomst, blijf in het heden.
 • Heb geen haast om klaar te komen. Hierdoor wordt vrijen steeds minder seksueel en steeds spiritueler.
 • Denk niet, maar blijf in je gevoel, in het moment, diep in elkaar versmolten. 

2. Wanneer in een dergelijke omhelzing je zintuigen trillen als bladeren aan de boom, ga dan op in dit trillen 

Bij het vrijen (omhelzing) stroomt de seksuele energie door je lichaam en brengt elke cel van je lichaam tot leven. Dit kan zorgen voor een heftige trilling. Onderdruk dit niet. Laat het gebeuren. Tril mee, vergeet alles en ga mee in de trilling. Je denken heeft nu geen controle meer op dat wat gebeurt. Dit is best eng, maar in een liefdevolle setting mag en kan je je helemaal laten gaan. 

Als je partner mee gaat in het trillen, zijn jullie niet meer twee lichamen, maar smelten samen tot één. Er is eenheid, een gevoel van thuiskomen, extase...

3. Zelfs door aan eenwording te denken, zonder de omhelzing, is er transformatie

Zodra je dit weet, heb je zelfs geen partner meer nodig. je kunt eenvoudig aan het seksuele contact terugdenken en erin opgaan. Maar eerst moet je het gevoel kennen. dan kun je het ervaren zonder je partner. Dit is best moeilijk, maar het kan. 

Je kunt hiervoor de volgende oefening doen. Het is fijn om je ogen gesloten te houden zodat je beter kunt visualiseren:

 • Ga liggen alsof je met je partner bent.
 • Herinner je het gevoel, voel het weer. Dan begint je lichaam te trillen en vibreren.
 • Laat het toe. Vergeet helemaal dat de ander er niet is. Beweeg je als de ander er is. Alleen in het begin moet je doen alsof. Als je het het eenmaal doorhebt, is het niet meer 'alsof, dan is de ander er gewoon. 
 • Beweeg je alsof je echt ligt te vrijen. Doe alles wat je ook met je partner zou doen. Schreeuw, kreun, beweeg je, tril. 

Na enige oefening zul je merken dat het eenheidsgevoel / extase ontstaat. Maar dan niet meer samen met je partner, maar met jezelf. Dit is het eenheidsgevoel met de kosmos: Je wordt getransformeerd in een ander mens. Een nieuw mens...


Met dank aan Osho ♥

Tantra zegt: leef intens, komt tot leven, want leven is God. Er is geen andere God dan het leven. Leef intenser, dan word je goddelijker. Leef totaal, dan bestaat er voor jou geen dood.