Opleiding Tantracoach & TantramassageSpeciaal voor mensen die interesse hebben in het werken als Tantracoach & Tantramasseur, hebben wij deze opleiding ontwikkeld. In een periode van een halfjaar zullen David en Claire je intensief begeleiden op jouw leerweg. Dit zal zowel theorie als praktijk zijn, zowel individueel als in groepsverband en zowel online als in de praktijk. 


Wat kun je zeker verwachten:

 • intakegesprek/toelatingsgesprek
 • het zelf ervaren van een Tantramassage 
 • toegang tot de online cursus "Tantra Lifestyle"
 • huiswerkopdrachten aangaande de cursus "Tantra Lifestyle"
 • praktijkdagen met de groep (4-6 cursisten) waarin jullie zullen oefenen met coachingsgesprekken en massage
 • individuele voortgangs-/coachingsgesprekken van jouw eigen (leer)proces
 • groepslessen (online en live) aangaande de opzet en uitvoering van je praktijk, waaronder je website, je presentatie, je communicatie, je praktische zaken, je administratie etc


Wat leer je zoal?

Dit is een volledige beroeps-opleiding, waarbij je onder andere veel zal leren over het coachen en masseren zelf, over het opbouwen van een klantenkring, over het maken van een bij jou passende website, over het financiele stuk van je onderneming. Maar bovenal, en dat maakt onze opleiding zo krachtig en uniek, is het ook een enorme sprong in je eigen ontwikkeling. Alles zal altijd teruggekoppeld worden aan jouw eigen proces van bewustwording en bezieling. Het is daardoor een hands-on beroepsopleiding en intensief coachingstraject ineen. 

Voor ons heel logisch en onvermijdelijk, want wij DOEN ons werk niet, wij ZIJN ons werk. Het is geen baan, het is een roeping. Wij kunnen werk en "privé" niet scheiden. Dat zou betekenen dat je een rol hebt aangenomen als Tantracoach. En rollen spelen....daar doen we in een bezield leven niet meer aan. Je bent het, of je bent het niet. Zo simpel is dat.

Dit is een overzicht van wat je leert in 6 maanden:

 • als eerste en belangrijkste schakel: je leert jezelf beter kennen en te herkennen wanneer je leeft en werkt vanuit je hogere zelf (ziel) en wanneer vanuit je lagere zelf (ego)
 • de absolute essentie van de wetenschap van Tantra als lifestyle
 • deze lifestyle ook echt handen en voeten te geven aan de hand van de oefeningen uit onze online cursus "Tantra Lifestyle"
 • hoe je zelf een volledige Tantramassage geeft
 • hoe je coachingsgesprekken voert vanuit je inzichten uit de Tantra Lifestyle, vanuit je eigen (levens)ervaring en bovenal vanuit je intuïtie
 • alles over de praktische uitvoering van je sessies als Tantracoach & Tantramasseur
 • hoe je een bij jou passende website maakt, zodat je klanten krijgt die passen bij jouw aanbod en visie
 • hoe je klantencontact onderhoud
 • en nog veel meer...

Voor wie?

Je bent een mens met een missie. Het zit je in je bloed om de ander te willen helpen. Om de ander te "empoweren" in zijn of haar leven. Om van waarde te zijn voor de ander en daarmee ook voor de samenleving. Je ziet in dat als we willen dat de maatschappij verandert, we moeten beginnen bij onszelf en van daaruit iets voor de ander kunnen betekenen. Niet in de eerste plaats om er zelf beter van te worden, ook niet om je ego mee op te poetsen, maar omdat je inziet dat we elkaar moeten helpen om te helen, groeien en weer één-worden. Eerst de verantwoordelijkheid voor je eigen leven nemen. Daarna een liefdevolle en zuivere spiegel worden voor een ander om in te kijken, zodat diegene ook de verantwoording voor zijn leven weer kan nemen.

Je houdt van aanraken, lichaamswerk, masseren, energetisch werk en...je houdt van de liefde! Je hebt daarin ook al de nodige ervaringen in het leven beleefd. Alles wat je weet over het leven is niet slechts hoofdkennis; je hebt het nodige zelf ervaren en bent in staat daarover te reflecteren.

Je ziet het liefst dat een ander in zijn kracht gaat staan. Je voelt ook dat het niet fijn is als iemand op je gaat leunen en afhankelijk van je wordt. 

Jij kan en mag graag de twee gezichten van de liefde laten zien: de zachte, troostende, koesterende liefde, maar ook zeker de duidelijke, no-bullshit, "zachte heelmeesters maken stinkende wonden" kant van de liefde. Want dat is OOK liefde! Durf iemand met compassie op zijn gevoeligheden te raken, want daarin schuilt nu juist vaak de grootste kans op heling en transformatie!

Je durft wel een uitdaging aan te gaan en bent zeker niet vies van je eigen diepgaande transformatieprocessen. Je houdt ervan om aan dat kleine "pieletje" van het behang te trekken en je hoopt ook dat een ander dat bij jou zal doen, als dat je verder helpt in jouw proces van bewustwording en bezieling. 

Natuurlijk lijkt het werk als Tantracoach & Tantramasseur je erg leuk en interessant, maar bovenal herken je jezelf en jouw levensvisie in onze visie van Tantra als manier om het oude, niet dienende ego-leven te ontsluieren en af te breken. 

Voor ons is Tantra een proces van afbraak. Het gaat er ons dus niet om hoeveel je kunt bijleren om de verbeterde versie van jezelf te worden; het gaat ons erom dat je alles uit jouw leven(s) wat je niet langer dient en je als pijnlijke bagage met je meedraagt, van je af kunt laten vallen. Of trekken desnoods. Ook, en met name, de dingen waaraan je je hebt gehecht omdat ze je een gevoel van veiligheid of zekerheid hebben verschaft. Het zijn vaak juist die zaken die je vullen en verzwaren waardoor je ziel de ruimte niet kan krijgen door jou heen te leven. Breek dat bouwwerk wat je je leven noemt af, kruip eronder vandaan en wordt weer raakbaar en ontvankelijk voor het leven zelf.

Meer weten over deze afbraak-visie?


Als je graag eerst meer wil weten over Tantra en onze visie over afleren in plaats van aanleren, over afbraak in plaats van meer-en-beter-opbouw, lees dan eens het boek van Osho: "Liefde, spiritualiteit en seksualiteit". Hieronder een citaat uit dit zeer bewustzijnsverruimende boek:

Het begint met tantra en de kunst van helemaal loslaten; los van alle inspanningen en taboes: Je hoeft alleen maar te weten hoe je je moet overgeven... En wanneer ik zeg hoe je je moet overgeven, bedoel ik niet dat je een techniek moet leren. Ik bedoel dat je een natuurlijk vermogen bezit je aan liefde over te geven. Geef je over aan liefde en ervaar het, en laat deze ervaring zich dan uitbreiden over je hele leven.