BLOG

Veel artikelen van deze BLOG bevatten boeiende achtergrondinformatie met tekstdelen uit onze online cursussen...

Helende kracht

11-11-1111

Jij bent in de kern liefde. Alleen is de kern beschadigd geraakt door vervelende gebeurtenissen. Misschien heb je verdedigingsmechanismen rond jouw kern opgetrokken. Lekker veilig, om niet meer geraakt te kunnen worden. Maar hierdoor voel je de liefde ook niet of nauwelijks meer, de liefde die warmte geeft en de leegte opvult.

Verbondenheid

11-11-1111

Wij mensen zijn niet echt verbonden. Niet met onszelf, niet met anderen, niet met het leven. We zijn diep vanbinnen leeg. Tantra is een bewuste manier van in het leven staan, gericht op groei. Meer weten over jezelf, de ander en het leven in algemene zin. Niet alleen over het materiële (tastbare) leven, maar ook over het geestelijke of spirituele...

Hoe passen onze seksuele behoeften in het plaatje van bewustwording en persoonlijke groei? Onze seksuele gevoelens zijn oergevoelens. Ze zijn er, ze zijn niet of nauwelijks te negeren, hoe hard je er misschien ook voor wegloopt.

Bewustwording

11-11-1111

Tantra betekent letterlijk verruiming, vergroting. Maar van wat? Van ons bewustzijn. Daar waar wij ons van bewust zijn, dat wat wij beseffen. Zijn wij een muisje, struikelend over ieder wissewasje, of een adelaar die alles in ogenschouw kan nemen?