Liefdevolle intimiteit

11-11-1111

Hoe passen onze seksuele behoeften in het plaatje van bewustwording en persoonlijke groei? Onze seksuele gevoelens zijn oergevoelens. Ze zijn er, ze zijn niet of nauwelijks te negeren, hoe hard je er misschien ook voor wegloopt.

Uitdaging is om deze oerenergie op een constructieve manier te gaan gebruiken in je leven. Een manier die duidelijk opbouwend én bevredigend is!

We kunnen er een hoop lol aan beleven, er voldoening door krijgen, kinderen mee maken. We kunnen er ook een hoop kapot mee maken: ons leven, onze relaties en het leven van anderen.

Wie zijn seksuele energie gaat verbinden met de kracht van het hart betreedt de weg van liefdevolle intimiteit.

Dit is het ontdekken van het geheim van jezelf én van de ander. Van jezelf innig liefhebben en die liefde delen met anderen. Tantra is het ontdekken van de hartstocht in jezelf en die vurige schat schenken aan anderen. Waarbij alles goed is zoals het is. Geen druk, geen oordeel, gewoon laten zijn en laten gebeuren. Wie zichzelf accepteert zonder schaamte, kan anderen accepteren zoals ze zijn, zonder kritiek. Wie niet meer tegen zichzelf vecht, kan pas echt vrede sluiten met anderen.

Het is delen van liefdevolle intimiteit, het ervaren van hartstochtelijke verlangens. Het is diepe bewondering voelen en uiten, een vorm van dienstbaar zijn aan de ander, het gevoel er helemaal te mogen zijn. Het is afdalen in de diepe krochten van jezelf en de ander, een reis naar de geheimen van het leven, het is extase in optima forma, de poort tot de zevende hemel op aarde. Het is puur licht, puur bewust zijn, puur voelen.

Het is een totale verbinding aangaan met een ander. Je volledig openen en verbinden met de ander. Dus niet alleen seksueel, maar helemaal, van top tot teen, vanbinnen en vanbuiten. Dat kan alleen als je hart naar de ander openstaat. Als alles er mag zijn, zonder enig oordeel, als alles diepe bewondering opwekt, zonder enige beperking, zonder jezelf in te houden.

Een goede voorbereiding is essentieel. Neem de tijd en voel je goed. Onderzoek ook of jouw intentie, de reden van beoefening, juist is. Doe het niet voor een ander, doe het niet om erbij te horen. Doe het omdat je diep vanbinnen voelt dat je het moet doen. Geef je gehoor aan een sterke innerlijke drang, dan mag je ervan uitgaat dat het goed is, dat het veilig is, dat het zo moet zijn. Beoefen Tantra als je de roep van jouw ziel hoort... 

Dit betekent dat je niet met iedereen Tantra kunt beoefenen. Je kunt het wel proberen, maar het zal tegenvallen, het is niet fijn en de resultaten blijven uit. Je blijft mijlenver van het goede en zaligmakende gevoel vandaan. De keuze voor een partner is dus ontzettend belangrijk, een keuze die je bewust moet maken en heel goed moet voelen. Soms weet je het spontaan, soms moet je er nog een paar nachtjes over slapen.

Ieder mens leeft op een bepaald bewustzijnsniveau; de één laag, de ander hoog. De juiste partner bevindt zich min of meer op hetzelfde niveau. Kijkt ongeveer op dezelfde manier tegen het leven aan als jij. Alleen als het echt klikt, gaat de poort naar de zevende hemel open. Bespeur je enige tegenzin en terughoudendheid, dan blijft de poort, ondanks verwoede pogingen, dicht.