Ontboezeming van David

14-03-2021

David: Mijn ontboezeming op het gebied van seksualiteit? Jeetje, daar vraag je me wat. Ik heb niet één groot probleem hoeven te overwinnen op dit vlak. Wel een paar dingen die om aandacht hebben gevraagd. Waarover ik later, in de loop der tijd, meer inzicht kreeg. Mede dankzij Tantra.

Bijvoorbeeld mijn libido. Die is vrij groot, denk ik. Dat moet ook wel, anders zou ik dit werk niet kunnen doen. Het moet je wel triggeren. Dit uitte zich op jonge leeftijd in veelvuldig klaarkomen. Elke dag wel een keer, denk ik. Dit zorgde er mede voor dat ik vrij moe was. Had altijd weinig energie, gaf het ook weg tijdens de ejaculatie. Door Tantra ben ik mij daar bewust van geworden en heb ik mijn orgasmes onder controle gekregen. Ik spuit nu niet meer te pas en te onpas mijn zaad de wereld in. De aandrang wordt ook minder, voel minder behoefte om een fijne vrijpartij te eindigen met een orgasme. Niet klaarkomen is ook oké.

Die beheersing moet ook in mijn werk. Natuurlijk raak ik opgewonden tijdens een massage of een flowsessie, zeker als bij de vrouw de remmen losgaan. Maar ik kan me natuurlijk niet laten gaan. Het moet binnen de perken blijven. Ik ben heel blij dat ik mijn opwinding, en daarmee ook de drang tot klaarkomen, onder controle heb gekregen. Nu kan ik urenlang genieten. Dat ging vroeger niet. Liet ik mezelf veel te snel meevoeren.

Het leren beheersen van de opwinding past ook in het plaatje van dienstbaarheid: in Tantra dient de man zich dienstbaar op te stellen naar de vrouw toe. In feite het omgekeerde van porno, waar het grotendeels draait om zijn opwinding en zijn orgasme. Met dienstbaar zijn bedoel ik dat de man zich bewust openstelt voor haar beleving. Dat hij leert inzien en invoelen met wie hij is en wat voor soort samenzijn het wordt. Niet elk intiem samenzijn is namelijk hetzelfde. Soms gaat het puur om de seksuele opwinding. Het heerlijk en ongecompliceerd genieten van elkaar. Maar het kan ook een meer helende vrijpartij worden. Dat er emoties komen bovendrijven, zoals boosheid, angst en verdriet.

Als dit bij haar het geval is, dan moet de man zich schikken. Hij moet haar de ruimte geven om die diepe gevoelens te kunnen uiten. Zonder oordeel, zonder sturing. Maar ook bij hem kunnen er onverwerkte emoties boven komen drijven tijdens een liefdevol samenzijn. Dit is bij mij vaak het geval geweest. Ik heb de afgelopen jaren heel wat onverwerkte pijn uit het verleden geheeld, vaak in bed aan het einde van een vrijpartij. Pijn van niet gezien worden, niet begrepen worden, van afwijzing. Die pijn kwam er dan met een grote brul uit tijdens het klaarkomen. En daarna tranen van verdriet. Maar de volgende dag voelde ik me altijd opgelucht, lichter en vrijer. Weet je, als de vrijpartij goed is, lekker uitgebreid genieten van elkaar in een liefdevolle setting, dan kan het orgasme een kosmische kracht krijgen. Daartegen is geen enkele blokkade bestand.

Dankzij Tantra ben ik bewuster in het leven gaan staan. Wat vind ik fijn en niet fijn, wat kan anders, wat was de aanleiding voor een situatie, enzovoorts. Niet meer op de automatische piloot leven dus. Ook op seksgebied heeft die bewustere instelling me veel gebracht. Ik kan nu grenzeloos genieten van een intiem samenzijn, urenlang geven en nemen, waarna een diepe bevrediging in mij opborrelt. Dat geeft naast plezier ook enorm veel rust. Er is rust in mijn systeem gekomen. Hierdoor heb ik ook meer energie gekregen. Er is meer energie en ik geeft het niet meer altijd en overal weg. Door aan jezelf te werken, kan je leven een fijne wending krijgen. Ik mag nu regelmatig een vrouw de kunst van het beminnen laten ervaren. Ik voel me echt bevoorrecht, maar daar heb ik wel hard voor moeten werken. Aan mezelf, welteverstaan!

In liefde,
David G.

Meer ontboezemingen

Mijn ontboezeming op het gebied van seksualiteit? Jemig, waar te beginnen? Tsja, misschien wel de schuld en schaamte op mijn sensualiteit. Omdat andere mensen daar niet goed mee overweg konden, het verwarde met seksualiteit, ben ik me ervan gaan afkeren. Gevolg was dat er bijna niets van over bleef: op seksgebied heb ik lange tijd als een...

Luna: De afgelopen jaren heb ik een succesvolle Tantrapraktijk opgebouwd, waarin ik veel mannen heb laten genieten van Tantra. Maar dit is niet zonder slag of stoot gegaan. Ik moest van ver komen, want mijn vrouwelijke seksuele kracht zat diep weggestopt.

Frank: Door de drukte van alle dag, door het harde werken, door het succes van mijn onderneming, was ik het contact met mijn gevoel kwijtgeraakt. Tot ik Tantra leerde kennen. Er bleek een leuke én spannende weg terug te zijn, die van mijn hoofd naar mijn hart...

Daniël: Ik kwam als man altijd te snel klaar tijdens het vrijen, waardoor mijn seksleven één grote teleurstelling was. Tot ik een sexual healing kreeg als onderdeel van een Tantrasessie. Omdat ik er zelf veel baat bij heb gehad, deel ik mijn verhaal graag met anderen. Doe er je voordeel mee, zou ik zo zeggen!

David: Mijn ontboezeming op het gebied van seksualiteit? Jeetje, daar vraag je me wat. Ik heb niet één groot probleem hoeven te overwinnen op dit vlak. Wel een paar dingen die om aandacht hebben gevraagd. Waarover ik later, in de loop der tijd, meer inzicht kreeg. Mede dankzij Tantra.

Els: Ik heb heel wat schroom van me af moeten schudden om uiteindelijk te stap te kunnen zetten: een afspraak maken voor een Tantramassage. Waarom? Het paste niet in mijn ideaalbeeld van relaties. Ik heb namelijk een heel lieve man, waar ik al 20 jaar mee samen ben. Ik wil hem geen pijn doen, ik wil hem niet teleurstellen...