Kennismaken met Tantra

Welkom bij de gratis module van de
online cursus Tantra Lifestyle

Fijn dat je de Gratis module hebt aangevraagd en dat je bereid bent om aan jezelf en aan een gelukkig leven te werken.

Beschouw Tantra niet als een kunstje dat je even onder de knie moet krijgen, maar zie het als een nieuwe manier van in het leven staan. Niet alleen in het tastbare aardse leven, maar ook in het ongeziene geestelijke leven.

Tantra helpt jou om bewust en wijs, gezond en krachtig, stralend en vrij, liefdevol en verlicht door het leven te gaan! Er staat je dus een grote uitdaging te wachten! Neem er de tijd voor, laat alles goed tot je doordringen...

Welkom in de wereld van Tantra, een wereld waarin je met behulp van liefdevolle intimiteit jezelf helemaal kunt ontdekken, waardoor je in alle vrijheid en gelijkwaardigheid liefdevolle verbindingen kunt aangaan met anderen. Dit maakt het leven meer dan de moeite waard om ten volle te leven! Een leven dat intens gelukkig maakt...  

Wat is geluk?

De online cursus Tantra Lifestyle is een opwindende routemap naar een gelukkig leven. Maar wat is geluk eigenlijk? Geluk is een gevoel, dat wat vanbinnen zit, dat wat fijn en aangenaam is.

Aan de ene kant is het een sluimerend gevoel, een basisgevoel waarop je kunt bouwen, wat er altijd en overal is. Aan de andere kant is het ook een onstuimig gevoel, dat je kunt opwekken en versterken, een euforisch gevoel van extase.

Met Tantra versterk je beiden. Én het fijne basisgevoel dat er altijd is, én de heerlijke piekmomenten die je kunt stimuleren. Hierdoor val je nooit meer terug in het tegenovergestelde gevoel, het onbehagen, de onzekerheid en ontevredenheid.

Maar hiervoor moet je wel bereid zijn om aan jezelf te werken. Het komt je niet aanwaaien. Hoe grondiger jouw aanpak, hoe sterker en bestendiger het goede gevoel is. Alles wat koud en liefdeloos is in jou en in je leven, mag je warm en liefdevol maken.

Dit is een lange weg vol uitdagingen, een weg van ontmoeten en loslaten, van groei en afbraak. Een reis zonder vastomlijnd doel, waar na elke bocht weer een nieuwe uitdaging wacht. Geluk is niet het einddoel, geluk is de weg...

Twee kanttekeningen

Voordat we de module induiken willen we nog twee kanttekeningen plaatsen. Dit voor een juist begrip van de cursus en een juist begrip van Tantra.

1. Jezelf spiegelen

We verkopen geen gebakken lucht met praatjes over een lang en gelukkig leven. We willen je niet wijs maken dat geluk te koop is. Het is een proces, waarin je jezelf een spiegel mag voorhouden. Dat wat onbekend is bekend maken. We leiden je ook niet weg van ellende, van angst en verdriet dat mogelijk in je zit, we leiden je er doorhéén. Alleen door een liefdevolle confrontatie met de onbekende kant, de pijnlijke kant, kun je van jezelf een lichter en liefdevoller mens maken. Tantra is niet weglopen en verblinden, maar ontmoeten en verlichten!

2. Eerlijkheid duurt het langst

En twee: een gelukkig mens maakt ook ongelukkige dingen mee in zijn leven. Door deze cursus te volgen ontloop je de minder plezierige momenten in je leven niet. Daaraan ontkomt niemand. Er kan natuurlijk altijd een dierbare ziek worden en komen te overlijden. Iemand die altijd en eeuwig straalt, is niet eerlijk, niet tegenover zichzelf, niet tegenover anderen.

Je leert wel beter omgaan met nare gebeurtenissen. Dankzij het brede perspectief op het leven ontstaat er meer begrip, dankzij het werken aan jezelf zijn emoties niet langer eng. Je loopt er niet (meer) voor weg, je gaat er doorheen. Dit is dé manier om ze los te laten, de manier om lichter door het leven te gaan. Zie het niet als iets engs, maar als een uitdaging, een kans om te groeien in wijsheid, kracht en liefde. Een kans die ook op jou wacht...

Ontdekken én opruimen

Tantra is dus naast ontdekken en vernieuwen ook opruimen en opschonen. Alles wat een breed begrip van het leven in de weg zit wordt afgevoerd, alles wat drukt op een goed gemoed, wordt opgeruimd.Tantra is dus naast ontdekken en vernieuwen ook opruimen en opschonen. Alles wat een breed begrip van het leven in de weg zit wordt afgevoerd, alles wat drukt op een goed gemoed, wordt opgeruimd.

Dat hoef je niet alleen te doen, we nemen je bij de hand. We doen het samen, stap voor stap. Dankzij jouw positieve instelling (ik wil veranderen) en onze ruime ervaring (20 jaar werken met bewustwording en heling) wordt het een fijne samenwerking.

Wie niet gelukkig is, zal het geluk moeten gaan opzoeken. Het zit weggestopt in jezelf, achter tal van blokkades. Denk aan oude overtuigingen (bijvoorbeeld: ik ben niet goed genoeg), fysieke ongemakken (bijvoorbeeld: slechte conditie) en oude pijn (bijvoorbeeld: herinnering aan een naar voorval).

Wie deze blokkades in zichzelf opruimt, wordt vanzelf gelukkiger.

Geluk is de prijs die je krijgt voor het werken aan jezelf. Duurzaam geluk, een gevoel dat niet meer weggaat.

Dit is wat anders dan geluk kopen met geld en cadeautjes. Dit is kortstondig en vergankelijk geluk. Na een tijdje wil je weer wat nieuws, wat anders. Materie bevredigt namelijk niet op diepere lagen. Het blijft hangen aan de oppervlakte. Daarom zijn rijke mensen niet per definitie gelukkiger.

Over de cursus

Oefeningen

Tantra is een manier van leven. Van inzichten vergaren en toepassen in je leven. Van ontdekken, opschonen en bevrijden. Van losmaken van oude banden en opnieuw verbinden in vrijheid en gelijkwaardigheid. Oefeningen kunnen je hierbij helpen. Daarom aan het eind van elke module oefeningen die jou daarbij helpen. Er zijn oefeningen die je alleen kunt doen, maar ook een paar samen met een (seks)partner.

Tantra is niet iets wat je 'zomaar' een keertje doet. Oefening baart kunst. Neem er de tijd voor, herhaal de oefeningen zoveel mogelijk en ga op zoek naar meer. Er is genoeg te vinden op het internet.

Het pad van Tantra bewandelen vergt moed, overgave, geduld en doorzettingsvermogen. 

Activaties

Elke module in de cursus eindigt niet alleen met oefeningen, maar ook met Activaties. Wat zijn Activaties? Dit zijn krachtige energietransmissies, die als MP3 bestand beschikbaar zijn in de vorm van geënergetiseerde stilte. Ze zijn eenvoudig af te spelen op je computer, telefoon of tablet. Weet: je hoort niets, het gaat om de energie. Elke Empowerment duurt ongeveer 10 minuten. Het begint met een belletje en eindigt ook weer met een belletje.

Een Activatie is een mp3-bestand met stilte, waarin de specifieke activatie energetisch is vastgelegd. Een Activatie geeft je energiesysteem een impuls, waarmee de basis wordt gelegd om Tantra in de praktijk te kunnen beoefenen.

Een spannende ontdekkingsreis...

Tantra is een levensstijl, een manier van in het leven staan. Dat betekent werken aan jezelf. Tantra bewijst dat het proces van persoonlijke groei ook spannend en opwindende kan zijn. Het is een leuke en spannende ontdekkingsreis; een reis via liefdevolle intimiteit naar jouw authentieke zelf, via het hart naar jouw ziel en zaligheid.

Het is fijn om een dagboek bij te houden en daarin op te schrijven hoe je je voelt, welke veranderingen je opmerkt, hoe je omgeving reageert en welke uitzonderlijke gebeurtenissen zich voordoen in je leven.

Door het op te schrijven dwing je jezelf het echt te begrijpen. Niet alleen in gedachten maar ook op papier. Als de geschreven woorden niet zinnig zijn, dan moet je er nog een keer goed over nadenken. Het wordt jouw verhaal, een beschrijving van jouw avontuur, van jouw nieuwe leven.

Veel plezier op deze spannende ontdekkingsreis!

David & Claire

Over Tantra

Tantra mag zich verheugen in een groeiende populariteit. Tal van boeken, workshops en cursussen hebben reeds het licht gezien. Steeds meer mensen raken geïnteresseerd in deze verheven en liefdevolle vorm van intimiteit en seksualiteit. Een vorm die vanuit het oosten het westen inmiddels heeft veroverd. Kennelijk is er behoefte aan, kennelijk zijn wij zover om een groot geheim van het leven te ontsluieren.

Steeds meer mensen zoeken nieuwe uitdagingen, mensen die zich willen bevrijden van seksuele blokkades en mensen die bevrediging zoeken op diepere niveaus. Maar Tantra is meer, veel meer...

Voor ons is Tantra een reis van persoonlijke ontwikkeling en bewustwording. Werken aan jezelf, op elk vlak, op elk niveau, op elk moment van de dag. Met als uiteindelijke doel een heel mens te worden, een mens die leeft vanuit hart en ziel. Liefdevolle intimiteit en seksualiteit spelen hierin een sleutelrol. Zij leiden jou naar wie je werkelijk bent, je authentieke zelf... Ga je mee op reis?