Verlichting

11-11-1111

Dit is het moment waarop we de aarde gaan verlaten en opstijgen naar de regionen van licht en liefde. Tantra als de snelweg naar de wereld van God/Godin. Waar komen we precies terecht, vraag je je wellicht af. In een staat van licht en liefde! Tijdens het leven op aarde, kun je de zwaarte van het bestaan verlichten, waardoor het leven een stuk aangenamer wordt. Deze plek, waar het heerlijk toeven is, bevindt zich niet buiten ons. We kunnen er dus niet naartoe gaan. Het kan ook niet worden aangereikt door anderen. Het bevindt zich ín ons... en Tantra wijst jou de weg!

Het is onze staat van zijn, van hoe wij ons voelen. Een staat waarvoor we ZELF verantwoordelijk zijn, een staat die we ZELF moeten scheppen. Hoe? Door het helen en loslaten van oude, zware stukken, een proces waar we al de hele tijd mee bezig zijn in de cursus.  

Hoe werkt het verlichtingsproces technisch gezien en gesproken? Het leven speelt zich af in verschillende dimensies of sferen. In de hogere dimensies is het leven licht, in de lagere dimensies is het leven zwaar. Wie of wat bepaalt in welke dimensie we ons bevinden? Onze energietrilling! Al wat leeft is energie en energie trilt. Een snelle trilling in de hogere dimensies en een trage trilling in de lagere dimensies. Hoe hoger de energietrilling hoe geestelijker, ongrijpbaarder, sneller en fijner het leven verloopt, hoe lager de trilling hoe aardser, tastbaarder en langzamer en pijnlijker het leven is.

Het mag duidelijk zijn dat de aarde zich in de lagere dimensies ophoudt. Het leven hier is zwaar, tastbaar en de processen verlopen relatief traag. Omdat het leven hier voelbaar is en traag verloopt, is het geschikt om pijnlijke lessen te ervaren. Lessen met een zware emotionele lading. Lessen die dwars door je heen snijden. Lessen waar je dus de tijd voor moet krijgen: de tijd om het te ervaren, de tijd om het te verwerken én de tijd om je voordeel ermee te kunnen doen.

Emoties als angst, boosheid en verdriet zijn ook energieën met een trilling, met een lage trilling wel te verstaan. Met andere woorden, en dit is heel belangrijk: wie oude stukken NIET verwerkt blijft in de lage trilling vastzitten. Er is geen sprake van een versnelling, van een stijging, geen sprake van verlichting. Wie zware stukken wel verwerkt en loslaat, gaat in trilling omhoog. Je wordt lichter. Wie lichter wordt, zal het leven anders gaan ervaren, een stuk aangenamer. Je gaat leven in een hogere dimensie!

Mensen met een hoge trilling zijn aangenamer gezelschap dan mensen met een lage trilling. Andere mensen vinden het fijn om bij jou te zijn. Ze komen tot rust, ze worden blij, ze gaan stralen. De omgeving als spiegel van jezelf... 

Hoever kun je "opstijgen"? In principe is de sky the limit. Je kunt zo verlicht raken als je wilt en aankan. Het activeren van nieuwsgierige open-mind en het lozen van oude pijn is nog maar het begin. Je kunt nog verder opstijgen, nog hoger in trilling geraken. Dit is het onthechtingsproces. Het loslaten van alles wat je vasthoudt aan de lagere trilling op aarde. Denk aan het loslaten van je ego en menselijke wil: Leef in vertrouwen en laat de behoefte aan controle los, leer meegaan in de flow, zonder oordeel, laat het gebeuren zonder te veel sturing met jouw wil. Streef geen vastomlijnde doelen na in je leven, maar laat het leven zich aan jou ontvouwen.

Heb geen oordeel
Er valt een hele hoop los te laten. Denk ook eens aan het gevoel van rechtvaardigheid. Een gevoel dat een staat van neutraliteit flink in de weg kan zitten. Wie continu zijn vingertje opsteekt, wie zich continu onrechtvaardig behandeld voelt, zit vast in de lagere energie. Heb geen oordeel en zet je hart open, meer niet...

Verlangens
Ook verlangens spelen een belangrijke rol. Alles wat je verlangt aan materie, houd je vast aan de lagere energieën. Word je hier bewust van. Het verlangen is niet zo erg, dat is normaal, dat voelt iedereen, hoog of laag in trilling, maar hoe ga je ermee om? Dat is cruciaal!

Wat als het verlangen niet tot uitdrukking komt in de stof? Kan je dat makkelijk accepteren of niet? Hoe groot is de aantrekkingskracht, hoe groot is jouw weerstand? Kan je het ook loslaten? Kan je ook tevreden zijn als jouw hart niet krijgt wat het begeert?

Weet, zij die het NIETS kunnen aanvaarden en waarderen, zijn rijp voor het ALLES. Iets om over na te denken...