Het beoefenen van Heilige seks

11-11-1111

Wij mannen en vrouwen zijn niet in balans. We laten ons leiden door bekrompen overtuigingen en onstuimige emoties. Hierdoor zijn we ongelukkig. Hoe kunnen we het tij doen keren, de negatieve spiraal omdraaien?

Door de kern van het probleem op te lossen. Wij zijn in de kern liefdevol, maar raken ervan verwijderd door liefdeloos gedrag. De oplossing: we moeten weer leren om lief te zijn en lief te doen. Dat leren we door... de liefde te bedrijven! Geen geile seks, maar de liefde bedrijven. Wie de liefde leert bedrijven, zal liefde voelen en liefde zijn, met alle positieve gevolgen van dien. Hoe dit in zijn werk gaat, zullen we nu gaan beschrijven.

We zijn begonnen met een uiteenzetting over liefdevolle intimiteit: het lozen van oude opvattingen én onverwerkte pijn om ruimte te maken voor de liefde uit het hart. Geen remmingen meer voelen in de vorm van schaamte, schuld en spijt, maar geheel en al opgaan in de liefdevolle fysieke aanraking van jezelf en de ander. Wie op deze manier ruimte schept in zichzelf, kan de volgende stap zetten: het beoefenen van heilige seks. Het hervinden van je natuurlijke staat van zijn (liefde) door op een liefdevolle wijze te verbinden en samen te smelten. Penetratie om goddelijke energieën op te wekken, energieën die je op de diepste lagen van jouw wezen echte bevrediging schenken.

We zijn het lange tijd vergeten, we wisten niet meer hoe we de liefde moesten bedrijven. Door tal van instanties, bewust en onbewust, op het verkeerde been gezet. Gevolg: de vrouw stond niet meer in haar liefdevolle kracht. Hierdoor kwamen de goddelijke energieën in haar vagina niet vrij, energieën die nodig zijn om heel te worden en één te zijn. Ook de man werd ongelukkig en verloor zichzelf in lust, fantasie en geweld. Hij stond niet meer zijn liefdevolle kracht. Door het bedrijven van de liefde in een kwaad daglicht te zetten, begon de spiraal in ons leven neerwaarts te draaien...

Seks werd een uiting van liefdeloze geilheid, een kortstondige bevrediging van emotionele lusten, een spel dat we, uit angst om de ander te verliezen, gingen meespelen. Het natuurlijke verlangen van de vrouw om liefde te voelen en heel te zijn werd niet bevredigd. Haar onvrede reageerde ze af op de man; ze gaf hem zijn zin niet meer, zij liet hem, op directe en indirecte wijze, voelen dat hij had gefaald. De gefrustreerde man ging op zoek naar ander vertier, naar andere vrouwen. Zie hier, de harde realiteit voor menigeen van ons. 

De vrouw is liefde en wil daarom liefde, geen seks, niet alleen seks. Haar schoot blijft dicht als de man haar hart niet weet te veroveren, haar schoot sluit zich als hij haar geen liefde meer kan geven. Naast een zuiver gevoel van liefde, complimentjes en cadeautjes, betekent dit ook op de juiste manier vrijen. De man moet leren onzelfzuchtig van de vrouw te houden, van de hele vrouw en niet alleen van haar borsten, billen en vagina. Hij moet leren dienstbaar te zijn aan de vrouw, echt openstaan voor haar, voor wie ze is. Alle ins en outs leren kennen en bovenal haar diepe verlangens weten te bevredigen.

Heilige seks heeft niets met techniek te maken, het is geen kunstje tussen de lakens. Het is open en eerlijk zijn naar jezelf en de ander toe. Het is je verantwoordelijkheid nemen voor een gelukkig leven, je hart openen naar dat wat is. In heilige seks draait het niet om de seksuele begeerte of dierlijke lust, maar om het delen van de liefde. Niet om de seksuele bevrediging, maar om het liefdevolle samenzijn, het één-zijn. Niet om de borsten en clitoris, maar om de schoonheid van het hele lichaam, de bekoring van het hele wezen.

Om deze staat van zijn te kunnen bereiken, moeten we de seksuele begeerte overstijgen. Dit doen we niet door een knop om te zetten, maar door te oefenen. Liefdevol samenzijn en samensmelten zonder ons te verliezen in lustgevoelens. Niet fantaseren, maar terugkeren in het hier en nu van het samenzijn. Niet laten leiden door verwachtingen, maar door de realiteit. Niet focussen op de geslachtsorganen, maar op het liefdevolle gevoel dat gaat stromen. Door geduldig te oefenen, leer je het juiste gevoel te herkennen en vast te houden. Hoe weet je als man dat je op de juiste weg zit? Als (de aandrang tot) een orgasme uitblijft... Hoe weet je als vrouw dat je op de goede weg zit? Als jouw vagina een magnetische kracht krijgt...

Door liefde te zijn, door liefde te voelen, van top tot teen, vanbinnen en vanbuiten, kan de geest afdalen in het lichaam, kan het goddelijke zich manifesteren op aarde. Door God op aarde te zijn, ga je meebouwen aan de hemel op aarde. Wees open, eerlijk en kwetsbaar. Laat je gaan, laat het los, zak in de poel van liefde en wordt één met de liefde. Focus je op de liefde tijdens het vrijen, niet op de fantasie, niet op verwachtingen. Vergeet alles wat je ooit hebt geleerd en concentreer je uitsluitend op de liefdevolle gevoelens. Laat het gebeuren, stroom mee, laat je lichaam gaan, laat je handen gaan. Denk niet, maar voel. Doe wat goed voelt...